Početna » Brnabić: “Opozicija pokušava da destabilizuje državu”

Brnabić: “Opozicija pokušava da destabilizuje državu”

0

„Svi navodi opozicije u vezi sa izborima od 17. decembra ove godine, je jedno veliko ništa. Ovo je direktna destabilizacija Srbije i pokušaj rušenja ustavnog poretka Republike Srbije“, kazala je premijerka Ana Brnabić u javnom obraćanju građanima Srbije. Istakla je da NVO CRTA, koja je učestvovala na izborima kao posmatrač, koje god nepravilnosti konstatovala, to nije uradila kroz zapisnike, a takođe nisu ništa predali ni RIK-u, ni GIK-u, ni Tužilaštvu.

Navode opozicije koja traži poništavanje izbora na svim nivoima, kao i navode CRTE, premijerka je okarakterisala kao “insinuacije, nagađanja, poluinformacije, kvazi analize, anonimne dojave“. Brnabić je naglasila da se ovako nešto ne dešava ni u jednoj demokratskoj zemlji, kao i da ukoliko je u izbornom danu primećena bilo kakva nepravilnost to je trebalo istog dana prijaviti. Zvanično, na izborima 17. decembra 2023. kako je kazala, podneto je 109 prigovora i 3 žalbe manje nego na izborima u aprilu 2022. godine.

Na osnovu do sada prikupljenih činjenica i sprovedenih analiza, Posmatračka misija Crte, ranije danas iznela je osnovanu sumnju da je na izborima 17. decembra došlo do organizovanih migracija birača u obimu koji je presudno uticao na ishod veoma tesnih izbora za Skupštinu Beograda.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas