Početna » Budžet Palilule neznatno povećan, akcenat sa seoske sredine se premešta na urbanu

Budžet Palilule neznatno povećan, akcenat sa seoske sredine se premešta na urbanu

0
Bratislav Vučković, predsednik Gradske opštine Palilula, najavio je na današnjoj sednici Skupštine te opštine da će za razliku od prošlog budžeta, koji je akcenat stavio na seosko područje, budžet za narednu godinu, u iznosu od oko 193 miliona, u fokusu imati urbanu sredinu.

Ostvarenje budžeta ove godine na između 88 i 90 odsto, zbog neplaniranih izdataka, kako je naveo Vučković, i zbog nerealizovanih projekata, jer se niko od izvođača nije javio za izgradnju atarskih puteva.

Bratislav Vučković, predsednik GO Palilula

„Posle četiri godine našeg mandata želimo da zaokružimo ceo naš ciklus vlasti i odgovornosti na teritoriji Palilule, da budemo u realnim okvirima. Budžet će biti oko 193 miliona, za nekih četiri, pet miliona uvećan. U prethodnim godinama smo veću pažnju posvetili ruralnim područjima, već na proleće ćemo u urbanom delu Palilule značajno pokušati da uvećamo komunalni red, a i uređenje infrastrukture“, naveo je prvi čovek Palilule.

Predsednik GO Palilula je rekao da veruje da će njihova opština biti najmnogoljudnija zbog velikog broja fabrika koje su izgrađene u Paliluli i zbog podatka da se trenutno gradi 450 hiljada kvadrata stambenog prostora.

Foto: Glas juga

Gradske opštine nemaju svoj izvor sredstava, te će ova opština dobiti između 60 i 70 miliona transfernih sredstava od Grada. Prošle godine su dobili i 10 miliona od države.

 

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas