Početna » “Car Konstantin i carica Jelena” najuspešnijim niškim privrednicima. Aerodromu Niš nagrada za najveći doprinos ekonomskom razvoju

“Car Konstantin i carica Jelena” najuspešnijim niškim privrednicima. Aerodromu Niš nagrada za najveći doprinos ekonomskom razvoju

0
Nagrada “Sveti car Konstantin i carica Jelena” za najveći doprinos lokalnom ekonomskom razvoju u 2022. godini, po odluci gradske Komisije koja je ocenjivala rad privrednika u Nišu, dobilo je preduzeće JP “Aerodromi Srbije”.

Za najboljeg početnika u poslovanju izabrana je kompanija „Beehold, najveći izvoznik je „Cumtobel“, a najveći poslodavac kompanije „Džonson elektrik“. Dodeljene su nagrade i „Monikomu“ u kategoriji najuspešnijeg među malim i srednjim preduzećima. Nagrađene su i kompanije sa najviše društveno-odgovornih zasluga, Lokalna fondacija Niš, i kompanija koja je imala najveći doprinos lokalnom ekonomskom razvoju „Aerodromi Srbije“.

„Pčelar bi sada mogao da dobija informacije šta se trenutno nalazi u košnici, bez otvaranja košnice, kao i da dobije predloge šta dalje treba da uradi. Ili kad se javi neki problem da blagovremeno bude obavešten. Tehnologija je tu i mi smo tu i mislim da idemo u pravom smeru“, navela je Jelena Pejić, razvojni direktor, i dodala da će nakon Srbije, njihov proizvod izaći na tržište Bosne i Hercegovine i Nemačke.

Kompanija koja je imala najveći doprinos lokalnom ekonomskom razvoju je „Aerodromi Srbije“. Direktor te kompanije Mihajlo Zdravković je istakao da je ova godina za njih rekordna po broju putnika, 442.000 putnika nešto što daje podstrek za dalje.

Zdravković dodaje da će u budućnosti kompanije koje do sada nisu letele da će prepoznati Niš kao novu destinaciju i otvoriti nove linije uz dolazak novih vazduhoplova. Aviokompanija je zakupila slot, ali još nije zvanično da će ta linija biti pokrenuta.

Lokalna fondacija Niš, je nagrađaena za društveno-odgovorne zasluge. Oni su u godini za koju su nagrađeni izdvojili 18.000 evra za ideje sugrađana, koje se pre svega tiču uređenja javnog prostora, obnovu dva doma kulture, obnavljanje prostorija fudbalskih klubova.

„Ova nagrada nam je priznanje da smo radili lepe stvari za naš grad. Ono što mi pokušavamo od samog početka je da ljudi budu aktivni u svojoj zajednici i da zajedno kreiramo neka bolja rešenja za naš grad. Najviše nas raduje kad se građani sami uključuju“, naveo je Filip jovanović, izvršni direktor.

On je dodao da su od osnivanja podržali 35 inicijativa građana, za šta su izdvojili 36.000 evra.

Nagradu za najvećeg izvoznika dobila je kompanija “Zumtobel”, za najvećeg poslodavca „Johnson Electric“, dok je u kategoriji malih i srednjih preduzeća najuspešenija firma “Monicom”.

Prema rečima gradonačelnice Niša, ovog puta je konkurencija za dodelu nagrada bila velika jer se privreda iz godine u godinu sve više razvija. Već sledeće godine u gradskoj kasi su obezbeđena sredstva u iznosu od milijardu dinara za opremanje indstrijske zone Sever, u okviru koje će prvi investitor biti italijnska kompanija “Ariston”.

“I dalje smo grad sa odličnim poslovnim okruženjem prema oceni NALED-a .i u saradnji sa državom omogućavamo da privrednici još bolje posluju u Nišu”, ističe Dragana Sotirovski.

Zahvaljujući dobrom poslovanju privrednika smanjen broj nezaposlenih lica u Nišu, što se oseća u budžetu koji je ove godine teži dve milijarde i 200 miliona dinara nego prethodne.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas