Početna » Dečija radionica “Kulturica” – Magijom vune prizivamo sneg

Dečija radionica “Kulturica” – Magijom vune prizivamo sneg

0
EU info kutak Niš je pozvao je sve mališane na novoj radionici iz serijala “Kulturica” koja će se održati u ponedeljak, 27. novembra u 17:30 časova u prostorijama Dečije biblioteke (Odeljenje knjige za decu Narodne biblioteke “Stevan Sremac”)  na adresi Sinđelićev trg br. 2.  

Edukativna radionica je namenjena maloj i velikoj deci uzrasta od 7 do 14 godina. Mališani će se upoznati sa radom Biblioteke koja već  tradicionalno neguje kulturu čitanja kod dece, poseduje bogat fond književnih dela, stručnih knjiga, stripova i slikovnica za decu, kazali su u EU info kutku.

“Na krilima knjige prošetaćemo se kroz razne epohe, udaljena mesta, dosegnuti  pustinje i okeane da bismo magijom vune prizvali snežnu čaroliju i zimske radosti.

U tome će nam pomoći edukatorka Smiljka Mišković koja će nam pričati o tradicionalnom zanatu pustovanja vune (vuna koja se kvasi i razvlači u tkaninu), značaju prirodnih materijala u svakodnevnom životu i  pokazati nam kako da napravimo Sneška Belića od vune. Svako dete napraviće svoj privezak za ključeve od pustovane vune i poneti ga kao poklon sa radionice”, ističu u pozivu.

Svi zainteresovani mogu prijaviti svoje dete za učešće na radionici do nedelje, 26. novembra ili do popunjavanja kapaciteta radionice i to preko formulara koji se nalazi na sledećem linku: https://euinfo.civicatalyst.org/kulturica_decija_biblioteka

Učešće na radionici je besplatno, a sve materijale potrebne za rad obezbeđuje organizator.

Kako bi se što većem broju mališana dala mogućnost da učestvuju, prednost učešća imaju deca koja nisu učestvovala na prethodnim radionicama u okviru ovog ciklusa.

***

Da podsetimo, EU info kutak u Nišu organizuje serijal edukativnih radionica o kulturi namenjenih deci uzrasta od 5 do 14 godina, sa ciljem postavljanja temelja kulture kao sastavnog dela odrastanja i obrazovanja, a sve kroz igru, zabavu i interaktivno druženje.

Serijal “Kulturica” radimo u saradnji sa Ustanovama kulture iz Niša koje će deliti svoja znanja, kreativnost i veštine sa najmlađima, radeći na promociji kulturnog nasleđa, sličnosti i razlika u kulturi, istoriji i vrednostima između Srbije i zemalja Evropske unije.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas