Početna » DIZAJNIRANJE SNOVA – Kako izgleda odeća kada kreira arhitekta? (FOTO)

DIZAJNIRANJE SNOVA – Kako izgleda odeća kada kreira arhitekta? (FOTO)

0
Vladana Radosavljević, arhitekta i dizajnerka i Petar Smiljanić, arhitekta i slikar u inspirativnom prostoru restorana “Sakura” priredili su jedinstveni modno-umetnički performans “Fashion Art Event2”. Pored brojnih gostiju, muzičku podršku umetnicima je dala glumica Jelena Gavrilović, koja je spektakularno otpevala pesmu “Feeling Good”.

Osnivač modnog brenda V.anila R.ed Vladana Radosavljević predstavila je novu kolekciju jesen/zima 2023/24 pod nazivom “Dizajniranje snova”. Kolekcija je inspirisana “onna mushom” – samurajskom ratnicom, ženom koja se borila zajedno sa muškarcima štiteći domaćinstvo, svoju porodicu i čast.

Enterijer restorana “Sakura” je bio pravo mesto da se realno dožive Vladanine kreacije, koje su inspirisane istorijom starog Japana. U kolekciji za žene dominiraju haljine, koje, osim elegancije, krase i specifični asimetrični krojevi. Prelepa ženska odela krojena po meri savremene žene su izrađena od raznovrsnih materijala sa detaljima inspirisanim snagom žene ratnice. Deo kolekcije čine i muška odela koja takođe ističu mušku snagu, a izrađena su od inovativnih materijala koji omogućavaju maksimalnu udobnost.

Vladana je svojom revijom pokazala da je moda umetnost, a u njenu priču su se savršeno uklopile slike Petra Smiljanića. Prostorom su dominirala velika ulja na platnu na kojima su u osnovi krug, trougao i kvadrat, a u čijem središtu se nalaze isprepletana tela muškarca i žene u različitim pozama prikazujući njihovu snagu, spretnost i lepotu.

Mladi umetnici su na najbolji način primenili svoja akademska znanja, veštine i kreativnost stvarajući modna i slikarska dela koja pokazuju da u umetnosti ne postoje granice i da se istorija i istočnjačka filozofija mogu savršeno uklopiti u savremeno doba.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas