Početna » Dok šetate ili vozite bicikl ostvarujete popuste, ili možete da osvojite karte za pozorište

Dok šetate ili vozite bicikl ostvarujete popuste, ili možete da osvojite karte za pozorište

0
Niška kompanija „City and me“, koja posluje u okviru Naučno-tehnološkog parka, danas je pokrenula istoimenu aplikaciju, koja pređene kilometre, bilo pešaka ili biciklom, pretvara u tokene, koje je moguće zameniti za karte za pozorište, ili pomoću njih smanjiti komunalne obaveze, ostvariti popust na autobuske karte i još mnogo toga.

Ipak, najvažnij cilj za pokretanje ove aplikacije je što je moguće tokene zameniti za drvo, koje će biti posađeno u parku po izboru. Takođe, aplikacija pruža i uvid preko interaktivne mape, gde su do sada posađena drveća.

Nakon dva meseca probnog rada i nakon ispravljanja primećenih grešaka, aplikacija je od danas zvanično u upotrebi.

„Lansiramo gradsku platformu „City and me“, aplikaciju koja nagrađuje građane Niša kada šetaju, voze bicikl, recikliraju ili posećuju kulturne i obrazovne događaje gradskim tokenom, koji mogu da koriste na teritoriji grada. Mogu da smanje svoje komunalne obaveze, mogu da dobiju nagrade na nivou grada, karte za pozorište ili da posade drvo u nekom od lokalnih parkova“, naveo je Branko Krsmanović, izvršni direktor startapa „City and me“.

Do sada je aplikaciju preuzelo preko 3.000 korisnika, a u „Chat botu“ na Viberu je prijavljeno preko 90.000 korisnika. Aplikacija je dostupna na svim mobilnim platformama.

Danas je potpisana i deklaracijama sa „lokalnim zelenim herojima“, koji su podržali njihov rad. Krsmanović je naveo da je cilj deklaracije da se podstaknu građani Niša da budu aktivni u svojoj zajednici.

„Nekoliko stvari su nas privukle kod „City and me“, ali ono što je zaista privuklo je, pre svega, pokušaj da se koristi inovacija za podršku informacijama na nivou zajednice u različitim oblastima i različitim opštinama, a onda druga strana toga, što je veoma važno, njihova posvećenost od samog početka je bila da budu ekološki nastrojeni i da zbliže zajednicu, da podstaknu ljude da se angažuju u svojoj zajednici“, naveo je Oliver Makoj, šef IREX-ovog projekta „Mediji. Inovacije“, koji sprovode USAID i Švedska agencija za međunarodni razvoj (SIDA).

Pored IREX-a i USAID-a, potpisnici deklaracije su i Naučno-tehnološki park, JKP „Mediana“, „E-reciklaža“, „Trag“ i ostali.

Aplikacija pruža mogućnost građanima i da prijave komunalne probleme, a kroz ankete dobijaju bolji uvid o higijeni i ekologiji u gradu.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas