Početna » Dr Milić na kraju godine: Radili smo samo ono u šta smo verovali stavljajući u prvi plan interes pacijenata. To nećemo menjati bez obzira na sve!

Dr Milić na kraju godine: Radili smo samo ono u šta smo verovali stavljajući u prvi plan interes pacijenata. To nećemo menjati bez obzira na sve!

0
Direktor Klinike za kardiohirurgiju UKC Niš dr Dragan Milić, sumirao rezultate rada u godini na izmaku, koju je ocenio kao turbulentnu i kao godinu koja je donela novu dimenziju u radu klinike.

On je podsetio da je od ukupno 104 dana vikenda koliko ima kalendarska godina ova klinika radila 46 dana volonterski, bez naknade, u nameri da eliminiše liste čekanja za kardiohirurške operacije.

“I uspeli smo da listu čekanja koja je imala preko 100 bolesnika na početku 2023. g. ukinemo u aprilu mesecu a da početkom decembra ukinemo i listu zakazivanja. To praktično znači da će svi bolesnici koji dobiju dozvolu anesteziologa biti odmah primljeni na kliniku za operaciju bez čekanja”, rekao je dr Milić.

Kako bi sve ovo bilo moguće Klinika je u toku ove godine obavila 13 300 pregleda, hospitalizovala 1140 bolesnika, uradila 380 kardiohirurških operacija i 350 vaskularnih, ukupno 730 operacija, pri čemu je intrahospitalna stopa smrtnosti iznosila 2.36 posto, kazao je direktor Klinike.

“Ne mogu a da još jednom ne istaknem koliko me svi ovi ljudi sa kojima radim čine ponosnim. Njihova stručnost, mladost i energija, posvećenost i odlučnost je nešto što je i omogućilo da ova godina bude tako posebna za sve nas na klinici”, dodao je.

On se na kraju zahvalio svima na podršci u trenucima koji često, kako je rekao i nisu bili laki. Ipak dodaje da su radili smo samo ono u šta su verovali stavljajući u prvi plan jedino i isključivo interes pacijenata. Obećava da to neće menjati ni u 2024. godini bez obzira na sve.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas