Početna » Dr Milić: Nećemo prihvatiti nove izbore. Opozicija je pobedila u Nišu. Nemojte na Nišu da polomite zube (VIDEO)

Dr Milić: Nećemo prihvatiti nove izbore. Opozicija je pobedila u Nišu. Nemojte na Nišu da polomite zube (VIDEO)

0

Opozicione partije tvrde da su njihove liste pobedile u Nišu, i to će dokazati pravnim sredstvima. Na ponovljene izbore neće pristati, kazali su predstavnici grupe građana „Dr Dragan Milić“, koalicija „Biramo Niš“ i „Ujedinjeni- Nada za Niš“ i pokreta Kreni- promeni.

Dr Milić je rekao da opozicione liste imaju 3332 glasa više nego koalicija oko Srpske Napredne stranke i Ruska stranka zajedno. Dodao je da ako se računaju i glasovi opozicionih partija koje su prešle cenzus, taj broj se povećava za skoro 6.000.

“Nemojte nikoga da ubeđujeta da ste pobedili kada dobijete 3332 glasa manje”, kazao je Milić.

Dr Milić je naglasio da su izbori završeni, a da su građani Niša jasno rekli da SNS nema većinu.

„Mi te nove oktorisane izbore nećemo prihvatiti i nikom od nas na njih neće izaći. Izbori su završeni voljom građana Niša koji reki da SNS nema većinu, što znači da nije na vlasti. Besmisleno je da 27 puta organizujete izbore, sve dok ne pobedire. Nećemo da se igramo klikera sa vama, budite ozbiljni i nemojte na Nišu da polomite zibe i da zbog Niša izgubite vlast u celoj Srbiji. Pokažite odgovornost, da ste vitezovi, i priznajte ono što cela Srbija zna- da ste izgubili Niš“, poručio je dr Milić SNS vlastima.

Kazao je i da će borbu voditi pravnim putem.

„Nećemo podleći pritiscima i podmetačinama da treba da demonstriramo, pa da nam onda pošalju svoje ljude sa kapuljačama, bacaju kamenje i raskrvare niške glave. Taj film neće gledati u Nišu“, rekao je nosilac grupe građana “Dr Dragan Milić”.

Postigli smo dogovor, preuzimamo vlas tu Medijani

Milić je najavio i da je opozicicija napravila dogovor i da će preuzeti vlast u drugoj po veličini opštini u Srbiji, u GO Medijana.

“Tamo je razlika više od 6000 u korist opozicionih lista i mi ćemo tamo formirati novu vlast, koju će činiti 15 opozicionih odbornika i 12 iz stranaka okupljenih oko SNS. Ukonućemo najmanje 10 do 15 besmislenih funkcija u toj opštini i na taj način uštedeti oko 15 miliona dinara. Taj novac ćemo usmeriti za udžbenike niškim đacima, kako oni ne bi bili više diskriminisani u odnosu na decu iz Beograda”, kazao je Milić i dodao da oni nisu osvetnici, ostaviće one ljude koji su dobro raadili svoj posao.

Đorđe Stanković, “Biramo Niš”

Stanković za kršenje zakona optužio predsednicu GIK Danijelu Milićević

Đorđe Stanković, nosilac liste „Biramo Niš“ je rekao da je pravni tim „Biramo Niš“ utvrdio „grube zloupotrebe ili krađu biračke volje“.

Jedna od najvećih je kandidatura Ruske stranke, uprkos tome što nije ispunjavala uslove da se kandiduje, a pritom je „falsifikovala potpise“ za svoju listu, zbog čega je „Biramo Niš“ još 23. maja podneo krivičnu prijavu.

Prema njegovim rečima, na 52 biračka mesta postoje razlike između originalnih i zvanično objavljenih zapisnika, iz kojih se vidi da su bukvalno „ispravljani“ brojevi u korist Ruske stranke.

Na mnogim biračkim mestima postoje razlike između broja birača upisanih u zapisnike i broja evidentiranih biraća u biračkom spisku, a masovne su zloupotrebe i priliom glasanja van biračkog mesta.

“Opozicija priznaje izveštaj koji je pročitan članovima GIK 3. juna u 5 sati, po kojem opozicija ima 31 odbornika, SNS 29, a Ruska stranka jednog”, istakao je Stanković i podsetio da je sednica prekinuta, a oko podneva GIK saopštila da opozicija i SNS imaju po 30 mandata, a Ruska stranka jednog, što naprednjacima omogućava da formiraju vlast.

Slađana Miletić, predstavnica koalicije „Ujedinjeni: Nada za Niš“ rekla  je da je toj koaliciji „nestalo 600 glasova“, a kako oni „poštuju svaki glas“, obećala da će „naći gde su oni nestali“.

Dejan Anđelković, iz Kreni- promeni, ocenio je da su ovo „poslednji trzaji bivše vlasti“. On je rekao da će se za za izbornu volju građana Niša „boriti na civilizovan i dostojanstven način“.

Pravni timovi opozicionih partija i sada se nalaze u Gradskoj izbornoj komisiji gde proveravaju pravilnosti izbora održanih u Nišu 2. juna.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas