Početna » Emotivan susret Piksija sa svojim Nišlijama. Postao počasni građanin Palilule (VIDEO)

Emotivan susret Piksija sa svojim Nišlijama. Postao počasni građanin Palilule (VIDEO)

Niš ima dva cara, Cara Konstantina i Piksija!

0
Draganu Stojkoviću Piksiju, selektoru fudbalske reprezentacije Srbije uručena je danas u Nišu titula prvog počasnog građanina opštine Palilula na veoma emotivnoj manifestaciji u niškom Narodnom pozorištu.Rođen u paliluskom naselju Pasi Poljani, od stadiona Čair pronosio je ime Niša širom Srbije preko Francuske do Japana u kome se i oprostio od dvadesetogodišnje aktivne fudbalske karijere.

Dodeli su prisustvovali mališani fudbalskih klubova kojima je Piksi uzor. Stojković je u par navrata spustio pogled jer se suzdržavao da ne zaplače, ali je gradonačelnica Niša otkrila da mu je ipak suza potekla.

“Neće se naljutiti Dragan koga znam mnogo godina da sam mu videla jednu iskricu, jednu suzu u očima jer ovo je veliki dan za njega i veliki dan za grad Niš za GO Palilula i hvala predsedniku što je krenuo sa ovom inicijativom da pre svega naše ljude nagradimo, da im kažemo da mislimo na njih, da ih volimo, da im zahvaljujemo što su promovisali naš grad širom sveta, našu zemlji i da mu kažemo da istraje u svojim namerama.

 

Za mene kao gradonačelnika je bila posebna čast kada mi je pre tri do četiri meseca bio japanski ambasador u poseti i prvo što me je pitao bilo je da li poznajete Piksija. Rekla sam da ga poznajem i da se kao grad pomnosimo njime a on kaže „mi ga mnogo volimo“.

 

Hvala vam na svemu što činite za nas i na svim humanitarnim akcijama. Neka vam vodilja bude poruka sa Hristovog monograna koji će vam predsednik GO Palilule poklonite a koja glasi „ sa ovim znakom pobeđuj“.

 

Čuvajte nam reprezentaciju, bodrite nas, vaša Pasi Poljana, Niš i Čair su uz vas”, istakla je Sotirovski.

 

Ona je rekla da verujem da će Grad 2024. godine dobiti novi stadion, i dodala da svi priželjkuju da se zove njegovim imenom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glas Juga (@glas_juga)

 

“Susret s mojim voljenim gradom, uvek bude neke emocije u meni. Tako je i sada. Sve ove reči koje sam čuo o meni, ja to ne mogu da opišem. Presrećan sam, trudiću se naravno da promovišem sve što se događa u ovom delu zemlje. Davaću dobar primer, kako u rezuultatima tako i u ponašanju. neizmerno sam srećan što vidim posle toliko godina neke ljude. meni kada kaže neko da sam legenda, ne, za mene su legende ovi ljudi koje vidite. Zbog njihovog truda kada sam došao u prvi tim, mnogo su se trudili oko mene, mnogo toga su me naučili, čuvali, pazili. To su bile godine koje se ne mogu zaboraviti. Hvala predesdniku bati Vučkoviću i njegovom timu. I kada svoi kažete ovde “Piksi mi te volimo”, zda znate da i ja vas volim i niko nam ništa ne može”, rekao je Dragan Stojković nakon proglašenja u počasnog građanina opštine Palilula, a u čijem sastavu je i Piksijevo rodno naselje Pasi Poljana.

On je od predsednika opštine Bratislava Vučkovića dobio lentu, povelju i statuu sa likom cara Konstantina i uz poruku “ovim znakom pobeđuj” izrazio uverenje da će mu u Nemačkoj na Evropskom prvenstvu doneti sreću, kao što je nekada reprezentaciji u Montevideu.

“Prilikom našeg susreta u Gradskoj opštini Palilula rekao sam da je Niš imao dva cara, jedan je Konstntin, a drugi si ti kao naš „fudbalski car“. I ne samo kao naše, nego i evropski i svetski. Pamtimo tvoje bravure, poteze i golove kojima si doneo radost. Predajem ti ovaj zlatnik sa likom cara Konsantina i monogramom „pobeđuj“, nosi ga na Evropsko prvenstvo i obraduj nas sve ponovo”, poručio je Bratislav Vučković.

Piksija su pozdravili prvotimci Radničkog iz vremena kada je ovaj klub “harao” Evropom, njegovi prijatelji i Stojkovićeva učiteljica iz Osnovne škole “Kralj Petar Prvi”, Radica Živić.

“Vraćam se sada unazad 52 godine. ja sam bila početnica, a on je bio treći razred. Dok su njegovi drugovi učestvovali u recitatorskim, literarnim, folklornim sekcijama, Dragan je samo trčao za loptom. Mi smo tada imali voćnjak u školskom dvorištu. Deca su igrala loptu između šljiva. Dok sam radila vežbe oblikovanja i fizičkog vaspitanja, onda su deca “zagrmela” dajte čiteljice loptu, ja im bacim, a Piksi sjajno vodi loptu između šljiva.Pokojni kolega Petar Gavrilović gleda s prozora i kaže”Radice,koji ti je ovaj mali, biće to najbolji fudbaler. I evo, stvarno je postao najveći fudbaler”, ispričala je učiteljica.

Piksija su iz publike sve vreme pozdravljali mali sportisti, apludirali i skandirali njegovo ime.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glas Juga (@glas_juga)

Piksija

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas