Početna » Er Srbija naredne četiri godine leti ka 10 destinacija sa aerodroma u Nišu i Kraljevu

Er Srbija naredne četiri godine leti ka 10 destinacija sa aerodroma u Nišu i Kraljevu

0
Postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača, koji će obavljati avio-prevoz na ukupno 10 linija u javnom interesu sa aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu i “Morava” u Kraljevu, je završen, a izabrani ponuđač je “Er Srbija”, izjavio je ministar, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

On je naveo da će sa “Er Srbijom” biti zaključen okvirni sporazumi na period od četiri godine u okviru koga će se potpisivati pojedinačni ugovori i dodao da je, u skladu sa ugovorom, avio-prevozilac u obavezi da otpočne letove od 1. januara sledeće godine.

Upravo smo završili tender koji je raspisala država Srbije za subvencionisanje aviolinija, deset avio-linija, tri iz Kraljeva i sedam iz Niša. I na tenderu je pobedila Air Serbia jer su oni dali najbolje uslove. I ono što se razlikuje je tender od drugih tendera što je sada potpisan na četiri godine, ranije je bilo na dve godine. Postoji mogućnost produženja na još godinu dana, tako da sada i putnici i naravno avio-prevoznik i svi drugi znaju da imamo garantovanih četiri, a još jedna znači pet godina. I svi mogu da planiraju svoja putovanja”, rekao je Vesić.

Iz Niša će se leteti prema Frankfurtu i Kelnu u Nemačkoj, zatim prema Ljubljani i Istanbulu, kao i Beogradu. To su redovne linije tokom čitave godine. I tokom sezone, letnje sezone, prema Atini i Tirani. Iz Kraljeva će se redovno leteti prema Istanbulu, a tokom same letnje sezone letiće se prema Splitu i Tirani.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas