Početna » Gale Kerber i reprezentativci Srbije i Makedonije otvorili profi kuglanu u Nišu (VIDEO)

Gale Kerber i reprezentativci Srbije i Makedonije otvorili profi kuglanu u Nišu (VIDEO)

0
Na inicijativu legendarnog niškog muzičara i zaljubljenika u kuglanje Gorana Galeta Šepe, Niš od danas ima profesionalnu kuglanu po svetskim standardima. Kuglanu su otvorili višestruki svetski šampioni reprezentativci Srbija, koji su se nadmetali sa kolegama iz Severne Makedonije.

Čast da prvi sruši devet kegli u novoj kuglani je imao najbolji srpski kuglaš i jedanaestostruki svetski šampion Vilmoš Zavarko, kome je to pošlo za rukom iz prve, a zatim se oprobao i inicijator Gale, koji nije bio toliko uspešan.

„Ovo se čeka mnogo godina. Jedna od najmodernijih kuglana na Balkanu, nema ničeg sličnog kao ovo što smo mi danas uradili. Imamo čime da se ponosimo i da vratimo to kuglaštvo gde mu i jeste mesto. Mi jesmo svetski prvaci, tu si i pojedinačna svetska prvenstva“, poručio je najveći promoter kuglanja kod nas Goran Gale Šepa.

Predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović je poručio da će ova dvorana mnogo značiti našoj reprezentaciji, jer je najmodernija u regionu.

„Ovakvu kuglanu nema niko u bivšoj Jugoslaviji, ni Mađari, ni Rumuni, ni Austrijanci, možda samo Hrvati. Ubeđen sam, zahvaljujući lokaciji i lepoti kuglane, ubeđen sam da će se u budućnost sve veći broj mladih, pre svega školskog uzrasta, opredeljivati za kuglaški sport, koji nije toliko popularan u Srbiji“, naveo je Dragojlović.

On je ispred Kuglaškog saveza Srbije uručio plakete gradonačelnici Niša Dragani Sotirovskoj i direktorki Sportskog centra „Čair“ Branki Aranđelović.

Gradonačelnica je poručila da kuglana nije samo ponos Niša, već čitave Srbije. Ona je otkrila da joj je Gale rekao da Niš kao veliki grad zaslužuje profi kuglanu, na šta je ona odgovorila da je to lako izvodljivo.

Predsednik makedonskih kuglaša je naveo da je ovo praznik za Niš, ali i za Makedonce, s obzirom na to da im je ovo najbliža kuglana. On je dodao da se nada će imati puno zajedničkih aktivnosti u niškog kuglani.

Kuglana se nalazi u prizemlji renovirane zgrade, u kojoj se nalazi i profesionalna streljana na drugom spratu. Prilikom otpočinjanja radova na izgradnji kuglane, gradonačelnica je najavila da će kuglana imati oko 2.000 mesta, međutim, obezbeđeno je tek pedesetak mesta za gledaoce. Ova kuglana ima četiri staze.

Grad Niš ima desetak kuglaških klubova, od kojih su dva u najvišem rangu takmičenja i ovo će značiti za njih da ne putuju u druge gradove. Ovde će imati mesto i za trening i za održavanje zvaničnih ligaških mečeva, kao i za održavanje svetskih i evropskih turnira.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glas Juga (@glas_juga)

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas