Početna » GO Pantelej usvojila budžet za sledeću godinu, više novca za sport i mere zapošljavanja

GO Pantelej usvojila budžet za sledeću godinu, više novca za sport i mere zapošljavanja

0
Na 21. redovnoj sednici Skupštine Gradske opštine Pantelej, usvojen je budžet od 199 miliona dinara, što je gotovo 10 odsto više u odnosu na prošlu godinu. Akcenat će, prema najavama, biti na ulaganje u sport, mere zapošljavanja i uređenje međublokovskog prostora.

Predsednik Skupštine GO Pantelej Saša Novićević je istakao da su stavke u budžetu opredeljene prema željama građana. Akcenat je stavljen na mere zapošljavanja, za šta je izdvojeno 6,7 miliona, što je 20 odsto više nego prošle godine.

„Budžet je uvećan za gotovo 10% u odnosu na prethodnu godinu, i to je priprema za neki naredni investicioni budžet, za razvojni budžet GO Pantelej. Ono na šta smo se fokusirali na budžetu jeste uvećanje na pozicijama sporta, aktivne mere zapošljavanja, politike zapošljavanja, uređenje međublokovskog prostora“, rekao je Novićević.

Prioriteti će ponovo biti putna infrastruktura, za koju je nadležan Grad Niš. Predsednica ove opštine Nataša Stanković je istakla da je mnogo toga urađeno, što samostalno, što uz pomoć Grada.

„U protekloj godini 18 ulica je novoizgrađeno na teritoriji naše gradske opštine. Očekujemo da se taj trend nastavi i u narednoj godini. Baš u ovim danima kad je poodmakla građevinska sezona, uveliko se asfaltiraju ulice na Viniku – Neretvljanska, Moravička i Javorska, a očekuje se da se završi dokumentacija oko imovinsko-pravnih odnosa i za Kameničku i Lapovačku ulicu“, navela je predsednica GO Pantelej.

Kao jedan od važnijih projekata u ovoj godini ona je istakla izgradnju kružnog toka na Bulevaru Svetog Pantelejmona, čime je produžena i autobuska linija. Naredne godine se očekuje povezivanje sa Bulevarom heroja sa Košara.

Takođe, naredne godine se očekuju otvaranja pijace i vrtića u ovoj opštini, ali i rešavanje problema s vodosnabdevanjem u Brenici, po ugledu na Malču.

Jedan od važnih projekata na Panteleju je kanalizacija u naselju Leđenka, a potom i uređenje Čegarskog puta, koji vodi do jednog od simbola Niša. I sam spomenik na Čegru biće rekonstruisan naredne godine, najavila je Nataša Stanković.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas