Početna » Gradovima i opštinama iz budžeta Republike 3,5 milijardi dinara. Nišu 100 miliona

Gradovima i opštinama iz budžeta Republike 3,5 milijardi dinara. Nišu 100 miliona

0
Vlada Srbije usvojila je na poslednjoj sednici rešenje o transferu skoro 3,5 milijarde dinara iz budžetskih rezervi gradovima i opštinama, od kojih će Novi Pazar i Kragujevac dobiti po 150 miliona, a Niš i Čajetina po 100 miliona dinara, objavio je radio Sto plus.

U rešenju objavljenom u poslednjem broju Službenog glasnika navodi se da se sredstva jedinicama lokalne samouprave transferišu za “izvršavanje obaveza iz razloga koje nije bilo moguće predvideti u postupku pripreme i donošenja budžeta, a koji mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti”.

Opštinska kasa Jagodine napuniće se za 90 miliona dinara, Vranja 70, a Leskovca i Rače po 60 miliona dinara. Po 50 miliona dinara iz budžetske rezerve dobiće Sečanj, Trgovište i Trstenik, a ostale lokalne samouprave od pet do 49 miliona dinara.

Ukupno će iz budžetske rezerve na ime transfera lokalnim samoupravama biti uplaćeno 3 milijarde i 495 miliona dinara

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas