Početna » GRUJIČIĆ: Od 1. februara neće biti lista čekanja za pregled na magnetnoj rezonanci

GRUJIČIĆ: Od 1. februara neće biti lista čekanja za pregled na magnetnoj rezonanci

0
Ministarka zdravlja Danica Grujičić rekla je danas da se nada da od 1. februara sledeće godine neće biti lista čekanja za pregled na magnetnoj rezonanci, nego će samo biti zakazivanje, a da se potom ide da se te liste ukinu i za skener.

 

Posebno ćemo raditi na platformi za liste čekanja. Trenutno radimo na platformi za magnetne rezonance. Opredelili smo se da na svakih pola sata ide novi pregled, rekla je Grujčić na konferenciji „Svet u 2024“ i dodala da to ne znači da će na svakih pola sata biti pregledan novi pacijent, jer su za neke potrebna tri-četiri pregleda.

Ona je najavila i da će od 1. juna 2024. godine Ministartsvo zdravlja moći da na pravi način planira kadrove, da se vidi ko sve ide u penziju.

Prema oceni Grujičić, najveći uspeh Ministarstva u ovoj godini je „revolucionarni“ zakon o zdravstvenoj dokumentaciji, koji će omogućiti zaštitu podataka o pacijentima i zdravstvenim radnicima i ustanovama, kao i automatizam registra svih bolesti.

“Imaćemo i podatke i ko od lekara potpisuje bolovanja i pod kojim dijagnozama”, rekla je Grujičić i dodala da od kada lekari opšte prakse mogu da daju bolovanje samo do 30 dana, primećuje se da su kod pojedinih zaposlenih bolovanja kraća, ali i češća.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas