Početna » Hodočasnici iz Niša i dalje na aerodromu u Tel Avivu. Prema najavama biće evakuisani večeras

Hodočasnici iz Niša i dalje na aerodromu u Tel Avivu. Prema najavama biće evakuisani večeras

0
Direktor Klinike za kardiovaskularne bolesti UKC Niš Tomislav Kostić, koji se nalazi na aerodromu “Ben Gurion” u Tel Avivu, rekao je da je u njegovoj grupi 55 niških hodočasnika, među kojima je i 13 maturanata niške Bogoslovije i da su svi dobro.

On je rekao da su vladika niški Arsenije i vladika timočki Ilarion nastavili svoj put prema Egiptu, a da je u njegovoj grupi ostalo 55 hodočasnika.

“Ovo je sada najbezbednije mesto gde možemo biti. Juče je bilo vrlo izazovno doći do ovde, hvala Bogu sve je bilo u redu. Imali smo upravo ispred terminala, gde se i sada nalazimo sinoć raketni napad, ali je sve prošlo kako treba. Pohvalio bih celu grupu, ljudi su bili jako pribrani, a naročito najmlađi među nama, maturanti niške Bogoslovije”, rekao je Kostić.

On je prokomentarisao i kako je izgledao jučerašnji napad i gde se nalazila njegova grupa, i dodao da su u tom trenutku bili u autobusu.

“Sirene za vazdušnu opasnost su se oglasile. U tom trenutku smo izašli iz autobusa, pratili smo uputstva svih lica koja su zadužena za bezbednost aerodroma ‘Ben Gurion’, gde smo se nalazili, dok nije prošao taj najgušći raketni napad. Posle smo bili sklonjeni u skloništu. Nije nam bilo prijatno”, dodao je Kostić.

“Er Srbija” će danas u saradnji sa Vladom Republike Srbije obaviti repatrijacioni let iz Tel Aviva. Let se organizuje za sve državljane Republike Srbije koji su inicijalno imali karte za letove drugih kompanija koje su ih u međuvremenu otkazale, navodi se u saopštenju nacionalne avio-kompanije “Er Srbije”.

Prema informacijama nadležnih službi, planirano je da avion srpske nacionalne avio-kompanije poleti iz Tel Aviva večeras u 22.40 po lokalnom vremenu.

Za spiskove putnika za repatrijacioni let nadležno je Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije.

“Za sve upite, molimo da se obratite diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije u Izraelu ili Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije. ‘Er Srbija’ će u narednim danima nastaviti da obavlja svoje redovne letove između Beograda i Tel Aviva, u skladu sa planiranim redom letenja”, ističe se u saopšenju nacionalnog avio-prevoznika.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas