Početna » Inicijativa građana dala rezultate. Renovira se oronula samoposluga na Delijskom Visu

Inicijativa građana dala rezultate. Renovira se oronula samoposluga na Delijskom Visu

0
Već četiri godine Udruženje „Radne akcije Delijski Vis“ traži od nadležnih da od oronule zgrade nekadašnje samoposluge „9. maj“ dobiju zgradu za primer, u kojoj bi se našla neka druga prodavnica, možda apoteka ili ambulanta, ali pre svega neki trgovinski objekat, jer im je najbliža prodavnica udaljena oko 2 kilometra. Oni su svoje nezadovoljstvo iskazali i protestom, a njihova inicijativa dala je rezultate pa je počelo asfaltiranje ulica u ovom naselju, a danas je na sednici Gradskog veća doneta i odluka da se Gradskoj opštini Palilula, na čijoj se opštini nalazi ovo naselje, naloži da izradi projekat, kako bi se ozakonio objekat u kojoj se nekad nalazio market „9. maj“ i kako bi Grad dao taj objekat u zakup.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

„Ovom odlukom smo Gradskoj opštini Palilula naložili da ona izradi neophodan projekat za ozakonjenje objekta koji nema upotrebnu dozvolu. Radi se o samoposluzi na Delijskom visu i nama to jako važno, s obzirom na to da su građani tražili objekat u kome će se nalaziti supermarket, pošta, apoteka i sve ono što su potrebe jednog naselja“, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Radovi na rekonstrukciji krova su u toku, a izvodi ih  „NišStan“. Nakon završetka spoljašnjih kreće se sa unutrašnjim radovima, a onda će se oglasiti davanje u zakup tog objekta.

Građani najviše insistiraju na super marketu, priželjkuju i poštu i ambulantu. Grad je obećao da će im izaći u susret, a prema rečima gradonačelnice zakupci su odustajali jer im je bilo potrebno mnogo para za adaptaciju zgrade.

 

 

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas