Početna » Istekao rok za predaju izbornih listi. Proglašeno 13, nekoliko čeka na proglašenje

Istekao rok za predaju izbornih listi. Proglašeno 13, nekoliko čeka na proglašenje

0
U ponoć 26. novembra je istekao rok za predaju izbornih lista za učešće na izborima, koji će biti održani 17. decembra, a Republička izborna komisija je do sada proglasila 13 izbornih lista.

RIK je naložio nekim listama, među kojima i izbornoj listi “Čedomir Jovanović – Mora drugačije”, da u roku od 48 sati otklone nedostatke koji su smetnja za njihovo proglašenje, odnosno nedostajući broj potpisa podrške birača.

Takođe, RIK je naložio i koaliciji “Dosta!Evropski put” i izbornoj listi “Ruska stranka-Slobodan Nikolić” da u istom roku otklone nedostatke zbog kojih nije bilo moguće njihovo proglašenje, kao i izbornoj listi “Srbija na Zapadu da se struka pita”. Peta lista koja treba da otkloni nedostatke jeste lista ”Albanska demokratska alternative – ujedinjena dolina”, tako što će u tom roku dostaviti još 739 pravno valjanih potpisa.

U slučaju da u predviđenom roku navedene liste ne otklone nedostatke, neće biti proglašene.

Proglašenje čeka i lista dr Branimir Nestorović “Mi Glas iz naroda, prof. dr Branimir Nestorović”, koji je večeras predao potpise za učešće na izborima, kao i Koalicija Ruski manjinski savez čiji je nosilac Pavle Bihali, a listu, prema njegovim rečima, čine Srpsko-ruska partija Vukovi i Srpsko-grčki pokret.

Liste koje je proglasila RIK:

1. ALEKSANDAR VUČIĆ – Srbija ne sme da stane

2. IVICA DAČIĆ – PREMIJER SRBIJE

3. DR VOJISLAV ŠEŠELj – SRPSKA RADIKALNA STRANKA

4. MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI – BOŠKO OBRADOVIĆ – NACIONALNO OKUPLjANjE – DRŽAVOTVORNA SNAGA – Srpska stranka Zavetnici – Srpski pokret Dveri

5. DR MILOŠ JOVANOVIĆ – NADA ZA SRBIJU – Srpska koalicija NADA – Novi DSS – POKS – Vojislav Mihailović

6. VAJDASÁGI MAGYAR SZÖVETSÉG – ELNÖKÜNKÉRT, KÖZÖSSÉGÜNKÉRT, A JÖVŐÉRT!/SAVEZ VOJVOĐANSKIH MAĐARA – ZA NAŠEG PREDSEDNIKA, ZA NAŠU ZAJEDNICU, ZA BUDUĆNOST!

7. SRBIJA PROTIV NASILjA – MIROSLAV MIKI ALEKSIĆ – MARINIKA TEPIĆ (STRANKA SLOBODE I PRAVDE, NARODNI POKRET SRBIJE, ZELENO-LEVI FRONT, NE DAVIMO BEOGRAD, EKOLOŠKI USTANAK – ĆUTA, DEMOKRATSKA STRANKA, POKRET SLOBODNIH GRAĐANA, SRBIJA CENTAR, ZAJEDNO, POKRET ZA PREOKRET, UDRUŽENI SINDIKATI SRBIJE „SLOGA“, NOVO LICE SRBIJE)

8. USAME ZUKORLIĆ – UJEDINJENI ZA PRAVDU – STRANKA PRAVDE I POMIRENJA – BOŠNJACI SANDŽAKA, TOMISLAV ŽIGMANOV – DEMOKRATSKI SAVEZ HRVATA U VOJVODINI / USAME ZUKORLIĆ – UJEDINjENI ZA PRAVDU – STRANKA PRAVDE I POMIRENjA – BOŠNjACI SANDžAKA, TOMISLAV ŽIGMANOV – DEMOKRATSKI SAVEZ HRVATA U VOJVODINI

9. SDA SANDžAKA – DR SULEJMAN UGLjANIN/SDA SANDŽAKA – DR. SULEJMAN UGLJANIN

10. ZAJEDNO ZA BUDUĆNOST I RAZVOJ – KOALICIJA ZA MIR I TOLERANCIJU

11. NARODNA STRANKA – SIGURAN IZBOR. OZBILjNI LjUDI – VUK JEREMIĆ, DR SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ, SINIŠA KOVAČEVIĆ, VLADIMIR GAJIĆ, MARINA LIPOVAC TANASKOVIĆ

12. DOBRO JUTRO, SRBIJO – Saša Radulović (DJB) – Boris Tadić (SDS) – Ana Pejić (Otete bebe).

13. POLITIČKA BORBA ALBANACA SE NASTAVLjA – ŠAIP KAMBERI /BETEJA POLITIKE E SHQIPTARËVE VAZHDON – SHAIP KAMBERI

Vanredni parlamentarni izbori raspisani su za 17. decembar. Istog dana biće održani i pokrajinski i lokalni izbori u 65 gradova i opština, kao i pokrajinski izbori.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas