Početna » Iz Ugande u Niš stižu vanila, kafa, kakao i banane za Balkan i istočnu Evropu

Iz Ugande u Niš stižu vanila, kafa, kakao i banane za Balkan i istočnu Evropu

0
Niški Aerodrom „Кonstantin Veliki“ potpisao je sa Ugandom ugovor o prijemu robe iz te afričke zemlje za Balkan i istočnu Evropu.

Ugovor, potpisan tokom prethodnog vikenda, obezbeđuje izvoznicima iz Ugande više od 750 kvadratnih metara stovarišnog prostora za pošiljke, uključujući i rashladne prostorije za robu koja će se distribuirati u Srbiji i dalje ka Grčkoj, Albaniji i Bugarskoj, piše „Eksjuavijeišen“.

Poreskom kontrolom utvrđen višak robe vredne 256.000 evra

Određen broj srpskih kompanija je još u julu potvrdio porudžbine vanile, kafe, brašna banane, kakaoa, cveća i sušenog voća u vrednosti od 200 miliona dolara.

„Ova skladišna baza za isporuke iz Ugande omogućava nam mnogo bolji pristup tržištu Balkana čiji je BDP preko 100 milijardi dolara. To će sniziti troškove dostave jednom kada se uspostavi vazdušni most iz Entebe. Кompanije iz Ugande sada mogu ovo da iskoriste za dopremanje robe u region i izvan njega“, rekao je u Nišu Odrek Rvabvogo, predsednik Predsedničkog savetodavnog komiteta za izvoz i industrijski razvoj Ugande.

Očekuje se da će Srbija i Uganda sledeće godine uspostaviti redovne putničke letove, koji će pokrivati i teret, prenosi Sputnjik.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas