Početna » Koalicija “Srbija protiv nasilja” započela kampanju iz Niša

Koalicija “Srbija protiv nasilja” započela kampanju iz Niša

0
“Koalicija Srbija protiv nasilja je koalicija koja će Srbiji 18. decembra doneti normalan život, a zaustaviti korupciju, kriminal i nasilje”, poručili su danas u Nišu lideri i poslanički kandidati koalicije koju čine Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana i SRCE.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić kazala je da  će koalicija “Srbija protv nasilja” imati nultu toleranciju prema korupciji i kriminalu.

„Posledice kriminala i korupcije se osećaju u svim porama života, kroz nepravdu, nejednakost, osiromašenje građana i kroz manje novca za plate i penzije. Pitanje je korupcije je i pitanje bezbednosti. Nije nas strah da pošaljemo dete u školu samo zato što mu neki kriminalac može nauditi, već zato što će sutra tog kriminalac štiti i zaštititi neki kourmpirani policajac ili političar. Koalicija „Srbija protv nasilja“ imaće nultu toleranciju prema korupciji i kriminalu“, istakla je Tepić.

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić, rekao je da su za proteklih godinu i po dana, koliko je prošlo od prethodnog njegovog obraćanja građanima Niša, u Srbiji nastavili da bujaju korupcija i kriminal, a oni koji su bliski režimu kupili nove ferarije, lambordžinije, jahte i hotele, dok je “Milenijum tim” kupio dva državna instituta.

“Hajde da ih 18. decembra nateramo da se izvinjavaju za sva nedela, za sve ono što su uradili Srbiji. Ne možemo da vam kažemo da ćemo se 18. decembra probuditi sa institucijama koje funkcionišu i pravosuđem koje radi svoj posao, da će kasa biti puna, ali vam garantujemo da će se ta kasa puniti jer iz nje niko neće krasti, a oni koji su krali će vratiti to narodu jer će institutucije raditi svoj posao”, rekao je Aleksić.

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović je podsetio da je koalicija formirana nakon nezapamćenih tragedija koje su se dogodile u našoj zemlji.  Kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović rekao je da koalicija “Srbija protiv nasilja” ima plan i znanje da u Srbiji zaustavi nasilje, a lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta istakao je da “ovo 17. decembra nije pitanje izbora već njihove slobode”.

“Odgovaraće svako ko je pljačkao ovu zemlju. Svima po zasluzi. Čini mi se da će malo zatvora biti za sva nedela koja su učinili”, naglasio je Jovanović.

Predstavnik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević podsetio je da se na današnji dan pre 27 godina zaorilo: “Ustale su Nišlije za slobodu Srbije”.

“Oslobođen je Niš, pa Beograd, pa Srbija. Sada ćemo da oslobodimo Beograd, pa na proleće na izborima Niš”, rekao je Milivojević.

On je takođe podsetio da se pre 27 godina na centralnom gradskom trgu u Nišu građanima obratio Zoran Đinđić i poklonio Nišlijama za borbu koju su izvojevale protiv tadašnje vlasti.

On je poručio građanima da 17. decembra glasaju za svoju decu, za normalnost, poštenje i istinu.

Konvencija u Nišu završena je predstavljanjem poslaničkih kandidata koalicije “Srbija protiv nasilja”.

 

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas