Početna » Mališani “Pčelice” na Sajmu knjiga, jer “knjige uče decu mudrosti”

Mališani “Pčelice” na Sajmu knjiga, jer “knjige uče decu mudrosti”

0
Saradnjom JPU Pčelica i Niškog kulturnog centra organizovana je poseta sajmu knjiga za decu starijih i najstarijih grupa iz vrtića.

Poseta sajmu knjiga već postaje tradicija u vrtićima „Pčelice“, jer vaspitači znaju koliko je bitno da se deca podstiču da zavole knjige i čitanje.

Foto: JPU “Pčelica”

„Knjige uče decu mudrosti i razvijaju njihovu emocionalnu inteligenciju. Deca uče da razlikuju i imenuju različita osećanja, postaju svesnija i svojih unutrašnjih želja i motiva. Ali, važnije od svega je da knjige pružaju beskrajno zadovoljstvo i zabavu“, kaže direktorica JPU Pčelica Svetlana Mitić koja je inicirala i akciju posete sajmu knjiga.

Foto: JPU “Pčelica”

Deca su uživala na sajmu, imali su bezbroj pitanja, a izdavači su bili oduševljeni znanjem o knjigama koje su pokazali mališani u niškoj hali Čair.

Foto: JPU “Pčelica”

Vodeći se činjenicom da biblioteke i dečje čitaonice imaju svoju čaroliju, direktorica Mitić je pre tri godine počela da oformljava biblioteke u svakom vrtiću.

Foto: JPU “Pčelica”

Sada deca uživaju u čitanju, dok čitaju sami ili slušaju svoje vaspitače. Traže naslove koji im predstavljaju zabavu. A to, kaže direktorica koja je vrtićke biblioteke opremila sa oko tri hiljade naslova, treba da im ostane kriterijum za izbor knjige do kraja života.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas