Početna » Narodni pokret Srbije predstavio njihov idejni projekat pijace Boško Buha. “Ovo je pijaca kakvu Niš zaslužuje” (FOTO)

Narodni pokret Srbije predstavio njihov idejni projekat pijace Boško Buha. “Ovo je pijaca kakvu Niš zaslužuje” (FOTO)

0
Narodni pokret Srbije i narodni poslanik Đorđe Stanković, arhitekta, predstavili su danas njihov idejni projekat pijace Boško Buha, koji su kako su istakli uradili sa timom mladih arhitekata na autentičnim osnovama. Ovaj projekat će biti poklon gradu, odmah, sa potpunom dokumentacijom, ako to budu želeli, u suprotnom biće plan da ovo realizujemo kada smenimo ovu vlast i uspostavi se u Nišu vlast koja ima viziju i koja radi u korist građana, poručili su.

“Kako bi unapredili život u Nišu, pripremili smo kao primer dobrog upravljanja idejni projekat pijace Boško Buha po standardima 21. veka. Ovo je pijaca kakvu Niš zaslužuje”, navode.

Pijaca koju ova partija predlaže je zatvorenog tipa – maksimalno osvetljena sa minimalnom potrošnjem energije, klimatizovana, kako bi i leti i zimi bila idealna temperatura i za prodavce i za potrošače. Higijena prostora bi bila po najboljim standardima, pijaca bi imala i svoj sanitarni deo sa toaletima kao u šoping centrima (koji trenutno ne postoje, niti su u planu u sadašnjem projektu) i svaka tezga bi imala svoju česmu. Izbegle bi se gužve i problemi oko parkiranja jer bi ispod objekta bio parking! Na ovoj lokaciji se mora iskoristi mogućnost izgradnje parkinga i za posetioce i za ljude koji žive na bulevaru Nemanjića. Pijaca bi imala poseban ulaz za teretna vozila radi lakšeg unosa robe.

“Nije teško uložiti malo više znanja i imati viziju da ako nešto pravite, pravite za budućnost! I ne samo ovaj projekat, veći mnoge druge projekte koje ćemo raditi nakon smene vlasti u Nišu. A o tome treba građani da odluče! Izgradićemo moderan, urban i Evropski NIŠ! I sačuvaćemo svoje dobre, tradicionalne navike. Jedna od njih je i zelena pijaca kao mesto trgovine i susreta ljudi.”, navode u saopštenju.

Oni su pozvali građane Niša da izdvoje deo svog vremena i pogledaju idejni projekat i u komentarima napišu svoje mišljenje!

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas