Početna » Nastavak izgradnje akva-parka planiran budžetom za narednu godinu (VIDEO)

Nastavak izgradnje akva-parka planiran budžetom za narednu godinu (VIDEO)

0
Bazeni, spa centar, hidromasažne kade, restoran i mnogi drugi sadržaj imaće akva-park u Niškoj Banji čija je izgradnja počela na površini od 5,4 hektara na lokaciji Lozni kalem. Budžetom grada Niša za 2024. godinu, koji su juče usvojili odbornici Skupštine grada Niša, planiran je nasatavak njegove izgradnje. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je rekla da je reč o višegodišnjem projektu.

“Završeni su radovi na mašinskim salama  koje se ne vide sa ulice. Ja ću vas vrlo brzo povesti da vidite kako izgleda mašinska sala za jedan vrlo ozbiljan bazen sa talasima. To je jedan čitav grad pod zemljom. Uveliko se radi i zatvoreni objekat koji će biti prvi pušten u rad”, rekla je Sotirovski.

Ona je najavila da predstoji parterno uređenje i svih detalja koji su neophodni za jedan akva park.

“Na nama je sada da pomognemo ljudima koji žele da grade hotele u Niškoj Banji, da im se što pre izdaju građevinske dozvole, kako bi Niška Banja što pre dobila smeštajne kapacitete. Istovremeno pomoći ćemo ljudima koji žele da rekonstruišu objekte koje su kupili, kako bi smo Nišku Banju vratili na mestu koje je joj pripada”, naglasila je gradonačelnica.

Idejno rešenje akva-parka na locaciji Lozni kalem u Nišu

Idejno rešenje budućeg akva parka koji je izradio Zavod za urbanizam Grada Niša dobio je prvu nagradu na Međunarodnom salonu urbanizma.

Idejni projekat predviđa otvorene bazene, ali i zatvoreni objekat površine preko 2.000 kvadrata u kojem će se nalaziti bazeni, spa centar, hidromasažne kade, masažni blok, kao i restoran, koji će raditi tokom cele godine, dok će ostali sadržaji raditi samo tokom leta.

U prvoj fazi izgradnje previđeni su radovi na zatvorenom objektu, pomoćnoj zgradi, bazenu sa talasima, rekreativnom i vitality bazenu, lenjoj reci i mašinskoj sali. Za izgradnju sportsko rekreativnog kompleksa prema planu iz gradskog budžeta će biti izdvojeno ukupno 2 milijarde i 41 miliona dinara.

Konzorcijum firmi koji je pobedio na tenderu za izradu dokumentacije i izgradnju prve faze akva-parka predvodi beogradski Alex E&C d.o.o, a tu su još i Krip-inžinjering iz Beograda i Vodogradnja. Vrednost ove nabavke iznosi 1.698.650.000 dinara bez PDV-a.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas