Početna » Nekada izmučen i gladan, konj koji je preživljavao višegodišnju torturu, danas BEZBRIŽAN I SIT ponosno galopira pašnjacima (VIDEO)

Nekada izmučen i gladan, konj koji je preživljavao višegodišnju torturu, danas BEZBRIŽAN I SIT ponosno galopira pašnjacima (VIDEO)

0
Izmučen i gladan, sa teretom, ranama i prekriven ćebetom, stajao je danima vezan za ogradu i čekao svog “gazdu” da se smiluje i da mu makar vode. Danas, zahvaljujući dobrim ljudima koji su slučaj prijavili i medijima, Moro je ponosan konj, koji bezbrižan galopira pašnjacima.

Proces oporavka konja koji je preživlojavao višegodišnju torturu bio je dug. Ovu plemenitu životinju sa vidljivim povredama, zbrinulo je  Udruženje ZOO Planet.

On danas ima sve što mu je potrebno u ovim hladnim danima. Ipak iz ZOO Planeta poručuju da ne mogu sami i mole ljude dobre volje da im pomognu da Moro i njegovi prijatelji imaju bezbrižan život i sve što im je potrebno u ovim hladnim danima.

“Vaša mala pomoćnama mnogo znači i olakšava da im se posvetimo i pružimo im sve što zaslužuju od hrane, prostirke i preventivne zaštite”, kažu u ZOO Planetu..

Moro je bio prekriven ćebetom i na + 40°C i vezan za ogradu bez hrane i vode čekao svog vlasnika. ZOO Planet zbrinuo je i konja koji je pretrpeo nezapamćeno nasilje u selu kod Vlasotinca. Vlasnik je čekićem udarao svoju kobilu do iznemoglosti a nakon toga izveo upregnutu u kola među plastenike pa nastavio da je tuče motkom. Danas je i Aurelija ponosna kobila sa dostojnim izgledom.

Pomoć i donacije možete uplatiti na račun Udruženja Zoo Planet: 105-22423-78 ili putem PayPal-a: zooplanet.nis@gmail.com.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ZooPlanetNis (@zooplanetnis)

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas