Početna » Neša Travka kuva čorbu od 100 vrsta gljiva. Svi ste dobro došli!

Neša Travka kuva čorbu od 100 vrsta gljiva. Svi ste dobro došli!

0
Tradicinalni Festival gljiva, peti po redu, biće održan sutra na Vidrištu, a specijalitet, čorbu od 100 vrsta gljiva kuvaće Neša Travka. Manifestacija počinje od 12 časova i prema rečima Nebojše Stamenovića, svi su dobro došli.

Prema njegovim rečima ova manifestacija biće edukativnog karaktera. Posetioci će se upoznati sa raznim vrstama gljiva iz ovog kraja i kroz izložbu jesenjih svežih gljiva i fotografija.

“Dolaze gljivari iz cele Srbije. Prošle godine je na ovoj manifestaciji podeljeno oko 300 tanjira čorbe, a bilo je oko 500 ljudi”, kazao je Neša i dodao da pripreme uveliko traju.

Uprkos tome što je veoma spretan i poznat u kulinarskom svetu, Neša kaže da ovog puta ne može sem jer se očekuje veliki broj posetioca. Podršku su mu pružili prijatelji i Vojska Srbije. Otkriva da će čorbu sa njim kuvati i dva majora.

Zbog potrebe velikog broja ljudi da čuju iskustva čoveka koji je bio glavni kuvar monaha na Hilandaru, Neša je otvorio i instagram profil i za veoma kratko vreme dobio preko 100.000 pratioca, ima i svoj sajt na kome, kako ističe, možete naći “jedinstveni recepti na čis’ južnjački književni jezik”.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas