Početna » Niš beleži turistički rast. Niška Banja u padu

Niš beleži turistički rast. Niška Banja u padu

0

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, Niš je u prvih pet meseci ove godine posetilo 130.228 turista, dok je Nišku Banju posetilo svega 1.703 turista. Ovi podaci ukazuju na značajan rast turističkog prometa u Nišu, ali i pad interesovanja za Nišku Banju.

U poređenju sa istim periodom prošle godine, broj turista u Nišu povećan je za 2,3 odsto, dok je broj turista u Niškoj Banji smanjen za 6,8 odsto.

Među posetiocima u Nišu, domaći turisti su bili brojniji od stranih, sa zabeleženih 29.368 domaćih i 26.062 stranih gostiju. Ovaj trend pokazuje da Niš postaje sve popularnija destinacija, kako za domaće, tako i za strane turiste.

I pored pada broja turista, Niška Banja beleži povećanje u broju noćenja. U Nišu je zabeleženo ukupno 130.228 noćenja, što predstavlja povećanje od 15,1 odsto u odnosu na prošlu godinu. Niška Banja, sa 9.599 noćenja, beleži povećanje od 11,8 odsto. Ovi podaci ukazuju na to da turisti koji posećuju Nišku Banju ostaju duže, iako je ukupan broj poseta manji.

 

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas