Početna » Niš će na Novom groblju dobiti Aleju zaslužnih građana

Niš će na Novom groblju dobiti Aleju zaslužnih građana

0
Na posebnom mestu na Novom groblju u Nišu biće sahranjivani građani koji su dali značaj doprinos kulturnom, sportskom i društevno-političkom životu. Aleja zaslužnih građana će se prema najavama direktorke JKP “Gorica” nalaziti iznad crkve na Novom groblju.

Ivana Stanić je na sednici Gradskog veća rekla da su započeli prvi radovi na izgradnji Aleje zaslužnih građana, koja će imati 108 mesta za sahranjivanje.

Stanić je rekla da su u toku zemljani radovi u delu groblja gde će se Aleja nalaziti, a da od vremenskih prilika zavisi kada će radovi biti završeni.

„S obzirom na to da je podneta odbornička inicijativa, kao preduzeće smo uzeli u razmatranje. Odredili smo prostor na teritoriji Novog groblja „Bubanj“ gde će biti Aleja. Planskim dokumentom taj prostor je svakako predviđen za grobnice i u narednom periodu, nadamo se u 2024. godini, tu će biti uređena i postavljena Aleja zaslužnih građana“, navela je.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je na današnjoj sednici Gradskog veća rekla da će predloge za sahranjivanje u Aleji zaslužnih građana davati porodica, udruženja građana i Grad, a odluku će donositi posebna komisija.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas