Početna » Nišlija i dalje važna tema u SAD

Nišlija i dalje važna tema u SAD

0
Ministarstvo pravde zaplenilo je milione kriptovaluta od hakera iz Niša Kristijana Krstića, koji je bio u bekstvu, saznaje Glas juga. Iz američkih izvora saznajemo da  19. oktobra 2023., ukupna vrednost zaplenjene imovine iznosi 2.821.035,92 dolara.

Ističu da detalji poslednje runde zaplene nisu dati, ali se čini da se radi o hardverskim novčanicima u Dalasu u Teksasu.

Američki izvori podsećaju da je FBI obezbedio Krstićevo hapšenje u Srbiji još 2020. godine. Pre izručenja, srpske vlasti su Krstića oslobodile u avgustu 2021.

 

Niški haker Kristijan Krstić i njegova supruga Ksenija Fej Atilano nisu čekali da Apelacioni sud donese odluku kojom se odbija njihovo izručenje SAD, nego su čim su izašli iz pritvora, “isparili” iz Srbije. Bračni par je poslednji put bio viđen zajedno 5. avgusta 2021. godine, kada su se javili policiji u Nišu. Pretpostavljalo se da se Krstić i Atilano kriju na Filipinima.Srpski mediji su u avgustu 2023. izvestili da je Atilano preminuo u Turskoj od „teške bolesti“.

Organizovao digitalnu prevaru “tešku” čak 70 miliona evra!

Optuženi su pomogli da se naprave i reklamiraju lažne investicione platforme za binarne opcije i rudarenje kripto valuta. Investitori bi dobili korisničko ime i šifru za uvid u investiciju preko interneta. Nakon što bi se upisali u svoj račun, oni bi videli da im prihodi od investicija rastu dok se u stvarnosti nije odvijala nikakva trgovina sa njihovim investicijama nego bi one bile potrošene na lične troškove i isplate provizije.

Kao vođa ove grupe navodi se Kristijan Krstić koji je osumnjičen da je izdavao direktive za izdavanje platformi i naređenja u vezi s otvaranjem i zatvaranjem novih ličnih investicionih platformi. Za registraciju i imena domena investicionih platformi, koristio je lično ime i pseudonim svoje supruge Ksenije Krstić.

Sumnja se da su razvijali veb-stranice povezane s lažnim investicionim platformama obavljajući lažne trgovačke aktivnosti, praveći lažnu evidenciju o povlačenju sredstava izdavajući lažne priznanice o finansijskim transakcijama preko interneta, koristeći lažne imejl adrese, lažne pasoše i vršeći registraciju veb-stranica povezanih s lažnim investicionim platformama sa lažnim imenima.

Saradnik im bio Stiven Sigal, navode mediji

Saradnike, odnosno promotere imali su i među poznatim ličnostima.

Jedan od njih je bio i glumac Stiven Sigal, koji je već platio kaznu od 314.000 dolara jer nije prijavio da reklamira bitkoine nove generacije ove grupe.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas