Početna » Nova donacija za Kliniku za kardiohirurgiju. Uskoro operacija na srcu bez reza

Nova donacija za Kliniku za kardiohirurgiju. Uskoro operacija na srcu bez reza

0

Klinika za kardiohirurgiju Kliničkog centra u Nišu dobila je drugi deo donacije američke hrišćanske organizacije. U Kliniku su stigli instrumenti za minimalno invazivne procedure. Direktor Klinike dr Dragan Milić najavljuje da će za nekoliko meseci krenuti sa operacijama na srcu bez hirurškog reza.

„Na nasu Kliniku za kardiohirurgiju stigao je i drugi deo američke donacije sa hirurškim instrumentima za minimalno invazivne procedure u vrednosti od oko 130.000 evra. Uskoro očekujemo isporuku i pneumatske ruke, čime će donacija biti kompletirana“, poručio je dr Milić.

Dogovorena je edukacija niških lekara u najeminentniji kardiohirurški centar u Berlinu. Put Nemačke početkom avgusta krenuće kardiohirurzi dr Aleksandar Kamenov i dr Vladimir Stojiljković, anesteziolog dr Nenad Jovanović, perfuzer Radovan Dramićanin i instrumentarka Jelena Marinković.

Milić je istakao da je ponosan na svoje mlađe kolege i naveo da očekuju da će za nekoliko meseci krenuti da rade operacije na srcu bez hirurškog reza.

Ova klinika je nedavno obezbedila ukupnu donaciju od 300.000 evra. Prvo je nabavljen video-endoskopski stub, zatim, u kliniku je stigao kompletan set hirurških instrumenata neophodnih za najkomplikovanije procedure, a uskoro se očekuje i pneumatska ruka proizvođača „Aesculap“.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas