Početna » Nove knjige za đake OŠ “Vožd Karađorđe”. Stižu nagrade za đake koji budu pročitali najveći broj knjiga

Nove knjige za đake OŠ “Vožd Karađorđe”. Stižu nagrade za đake koji budu pročitali najveći broj knjiga

0
Učenici Osnovne škole „Vožd Karađorđe“ danas su dobili vrednu donaciju u vidu novih naslova u njihovoj školskoj biblioteci. Kompanija „Resor“ iz Gadžinog Hana će nagraditi i tri učenika koji budu pročitali najveći broj knjiga.

Ova kompanija je poznata po nagrađivanju i stipendiranju uspešnih učenika, a danas su osnovcima donirali knjige, što će im dati priliku da uplove u nove svetove.

„Cilj je da uz ove lepe i pametne knjige odnegujemo zdravo, i duhovno obogatimo, ovu našu mladu generaciju, za dobrobit našeg naroda i naše države. Znamo da deca svoje slobodno vreme provode uz telefone, cilj je da ih motivišemo da čitaju više i da obogaćuju svoj rečnik i da mogu da iskažu ono što su naučili kroz vreme“, rekao je Branislav Mihajlović, direktor i vlasnik kompanije.

On je dodao da će svake godine donirati knjige nekoj školi, a tri deteta, koja pročitaju najviše knjiga, biće nagrađena.

Možda, među nagrađenima bi mogli da budu trećaci Lana Pešić i Uroš Predić, koji u ovu biblioteku dolaze svakog dana. Lana kaže da najviše voli da čita romane, a omiljena knjiga joj je „Ja sam Akiko“.

Uroš je rekao da ima puno knjiga, koje su veoma zanimljive, ali ipak najviše voli da čita dečje romane, poput „Malog princa“ i Hajdi“.

Direktorka škole Milena Kostić je ponosna što učenici vole da čitaju knjige, i dodaje da im ova donacija puno znači.

„Najviše vole ovaj prostor koji je jako prijatan, nije učionički nego je za njih baš prijatan, gde mogu da se i poigraju, da urade neku radionicu. Inače biblioteka je sa 22.433 knjige, tako da nam sve ovakve donacije mnogo znače na obogaćivanju fonda“, rekla je direktorka „Vožda Karađorđa“ Milena Kostić.

Ona je ponosna na činjenicu da broj učenika konstantno raste, i sada imaju 837 učenika. Međutim, neophodna je zamena krova škole, koja obeležava 134 godine rada, i već imaju spreman projekat, navela je direktorka.

Uručenju knjiga je prisustvovala i gradonačelnica Niša i pozvala domaće privrednike da se priključe akciji doniranja knjiga. Poziv je uputila i školama da se jave Kancelariji za ekonomski razvoj ukoliko im je potrebna sanacija.

„Pozivam škole da se jave KLER-u i da kažu šta je to, kada su radovi i pitanju, neophodno, da bismo im u 2024. godini sa prvim lepim danima izašli u susret i popravili ili krov, ili uradili energetsku efikasnost. Ove godine smo uradili i mnogo toaleta u školama. Polako ali sigurno i oblast obrazovanja je nešto što nama jako znači u gradu, i u šta novac, svih nas koji živimo u Nišu, treba da ulažemo“, izjavila je Sotirovski.

Škole „Kralj Petar Prvi“ na Paliluli i „Ivan Goran Kovačić“ u Niškoj Banji su sanirali svoje zgrade kroz programe Ministarstva energetike i Grada Niša. Sledeća škola koja se renovira u saradnji Ministarstva i Grada je „Stefan Nemanja“. Gradonačelnica poručuje da će đaci te škole već na proleće ići u obnovljenu školu.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas