Početna » Oblačno i hladnije sa kišom

Oblačno i hladnije sa kišom

0
U Srbiji nas danas očekuje oblačno i hladnije sa kišom, osim u Vojvodini gde se prestanak padavina očekuje još ujutru. Veća količina padavina, od 20 do 40 mm za 12 h, očekuje se pre podne na zapadu, a u drugom delu dana na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije.

Posle podne u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, a tokom večeri i noći i južne i jugoistočne Srbije prelazak kiše u sneg uz formiranje/ povećanje snežnog pokrivača. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar.

Dnevna temperatura bez većeg kolebanja od 7 do 11 °C, samo će u Timičkoj Krajini ujutru biti hladnije oko 3 °C.

U Nišu ujutru naoblačenje. Tokom dana oblačno sa kišom, a veća količina padavina očekuje se u drugom delu dana. Duvaće slab do umeren južni vetar koji će posle podne biti u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura 11, dnevna u padu na 8 °C.

Izgledi vremena u narednom periodu

U petak i za vikend osetno hladnije, za vikend uz slab jutarnji mraz koji se u centralnoj i južnoj Srbiji očekuje i početkom sledeće sedmice.

U petak oblačno, na severu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom. U brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne, jugoistočne i istočne Srbije padaće sneg koji se krajem dana i tokom noći očekuje i u nižim predelima.

U subotu umereno do potpuno oblačno, u južnim i istočnim predelima Srbije sa snegom, a slabljenje i prestanak snega očekuju se posle podne i uveče.

U nedelju i početkom sledeće sedmice suvo vreme, od ponedeljka uz porast dnevnih
temperatura.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas