Početna » Osim najave nema konkretnih datuma o početku rekonstrukcije niške ginekologije. Perišić novinarima: I mene interesuje odgoror na to pitanje

Osim najave nema konkretnih datuma o početku rekonstrukcije niške ginekologije. Perišić novinarima: I mene interesuje odgoror na to pitanje

0
Osim brojnih najava Ministarstva zdravlja i rukovodstva Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu o rekonstrukciji zgrade Klinike za ginekologiju i akušerstvo, novih informacija nema. Odgovor na pitanje kada će krenuti rekonstrukcija Ginekogolije, koju sve trudnice i porodilje željno iškekuju, nije imao ni direktor UKC Niš Zoran Perišić.

„Ginekologiju isto čekam kao i vi. I ja bih voleo da mogu to pitanje da postavim: „Gde je ginekologija“. Obećana je da će biti renovirana i ja zaista verujem u to. Ono što je ministarka zdravlja profesorka Danica Grujičić izgovorila oko opredeljenih sredstava u budžetskom finansiranju to mora tako da bude. U Ministarstvu za kapitalne investicije taj projekat postoji i vredan je oko 900 miliona dinara. I mene interesuje kada će biti realizovan“, rekao je Perišić na konferenciji za novinare.

U kakvom se stanju nalazi niška ginekologija uverila se i sama ministarka prilikom obilaska u martu mesecu i tom prilikom izjavila da je sve dotrajalo i da mora da se sredi i spolja i iznutra. Rekla je i da je obavestila ministra finansija o tome i od njega zahtevala da nađe novac za rekonstrukciju.

Da podsetimo, rekonstrukcija niškog porodilišta prvobitno je najavljena za 2021. godinu, ali je odložena zbog epidemije korona virusa. Onda je najavljena za prvu trećinu 2022. godine, ali do današnjeg dana radovi nisu krenuli.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas