Početna » Počela rekonstrukcija pruge Niš-Dimitrovgrad. Menjaju se pragovi stari 30 godina

Počela rekonstrukcija pruge Niš-Dimitrovgrad. Menjaju se pragovi stari 30 godina

0
U saradnji sa Infrastrukturom železnice Srbije i Ministarstvom građevine, saobraćaja i infrastrukture, Grad Niš rekonstruiše prelaze na pruzi Niš – Dimitrovgrad koja prolazi kroz grad kako bi učesnici u saobraćaju bili bezbedniji.

Radovi se trenutno izvode na prelazu kod Apelacionog suda, ali se nastavljaju i kod Pirotske i Palilulske rampe kao i na Trošarini.

Prema najavama biće biće promenjeni pragovi stari 30 godina koji su dotrajali i koji prelaze čine nebezbednim.

U kabinetu gradonačelnice kažu i da će biti asfaltirani delovi tih deonica kako bi se automobili brže kretali.

Izmenjena trasa javnog prevoza

Zbog rekonstukcije pružnog prelaza u ul. Marina Držića na Trošarini,  26. oktobra u periodu od 07.00 do 18.00 časova i dana 27.10.2023. godine u periodu od 08.00 do 12.00 časova, skraćuje se linija broj 13 (Trg Кralja Aleksandra-Bulevar Nemanjića-Delijski vis), tako da će saobraćati do Ćele Кule;

Zbog rekonstukcije pružnog prelaza u ul. Dimitrija Tucovića (na prelazu sa ulicom Jovana Ristića), dana 30.10.2023. godine u periodu od 07.00 do 18.00 časova i dana 31.10.2023. godine u periodu od 08.00 do 12.00 časova, sve linije koje koriste navedeni pružni prelaz preusmeravaju se izmenjenom trasom, i to:

-u smeru od ulice Jovana Ristića ka Glavnoj železničkoj stanici redovnom trasom ulicom Jovana Ristića, do pružnog prelaza sa ulicom Dimitrija Tucovića, a zatim izmenjenom trasom skretanjem ulevo ispred pružog prelaza u ulicu Obilićev venac, zatim skretanjem desno u ulicu Vojvode Putnika, desno pored Trga Mije Stanimirović, levo u ulicu Dimitrija Tucovića i nadalje redovnom trasom;

-u smeru od Glavne železničke stanice ka ulici Jovana Ristića redovnom trasom ulicom Dimitrija Tucovića do Trga Mije Stanimirović, a zatim izmenjenom trasom skretanjem pre pružnog prelaza udesno, pored Trga Mije Stanimirović (pre parka), zatim skretanjem ulevo u ulicu Vojvode Putnika, pored Apelacionog suda, preko pružnog prelaza, skretanjem ulevo u ulicu Obilićev venac, desno u ulicu Jovana Ristića i nadalje redovnom trasom.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas