Početna » Počelo natkrivanje Bulevarske pijace, radiće i noću

Počelo natkrivanje Bulevarske pijace, radiće i noću

U planu izgradnja nove pijace na Ledenoj steni, završetak pijace u opštini Pantelej i spremanje dokumentacije pijace na Trošarini.

0
Radovi na postavljanju noseće konstrukcije krova pijace „Krive Livade“ na Bulevaru Nemanjića su u toku, do kraja nedelje se očekuje i postavljanje prvih panela krovne konstrukcije, najavio je direktor „Tržnice“ Goran Đorđević. Tezge koje su preostale će morati da prekinu sa radom tokom decembra i januara, kako bi radovi na pokrivanju mogli biti završeni.

Rekonstruisana pijaca će dobiti i novi raspored, tezge sa poljoprivrednim proizvodima će biti bliža Bulevaru, a na platou će biti raspoređene tezge sa robnim proizvodima. Na sredini platoa će ostati prazan prostor koji će imati različite namene. Pri renoviranju prednjeg dela pijace, čitava pijaca će biti zatvorena na dva meseca.

„Sada će ovaj deo koji je bio poljoprivredni biti robni, a cela poljoprivredna strana će biti uz Bulevar, tako da ćemo dobiti prazan plato koji će na sredini pijace kasnije moći da se koristi za neke druge stvari. Na kraju ovog meseca ćemo očistiti i ovaj deo pijace sa robnim tezgama i od tog trenutka sledećih dva meseca biće skroz prazna pijaca da bi konstrukcija mogla da bude završena“, rekao je Goran Đorđević i odredio kraj januara i početak februara kao mogući period otvaranja pijace.

Do sada je bila zakupljena 51 tezga za prodaju poljoprivrednih proizvoda, a direktor „Tržnice“ najavljuje da će s renoviranjem pijace taj broj porasti na preko 150, a očekuje se i preko 120 robnih tezgi.

Natkrivena pijaca će raditi 24 časa, najavila je gradonačelnica i rekla da najgušće naseljeni deo centralne gradske opštine zaslužuje noćni market, kao i radnici koji imaju mogućnost da produže svoje radno vreme.

Pored ove pijace pri kraju je rekonstrukcija pijace na Somborskom bulevaru, planira se izgradnja pijaca u naseljima Ledena stena i Trošarina, a određena je i lokacija za kvantašku pijacu, gde će biti preseljene i buvlja i auto-pijaca.

„Planiramo izgradnju nove pijace na Ledenoj steni, završetak pijace u opštini Pantelej i spremanje dokumentacije pijace na Trošarini. To su realne stvari i mislim da ćemo za to imati dovoljno para. Naši ljudi koji rade na pijaci zaslužuju da imaju uređen prostor. Veliki projekat na kome upravo radimo je velika kvantaška pijaca. Na tom mestu će biti i auto-pijaca i buvlja pijaca“, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Prilikom obilaska radova na Bulevarskoj pijaci sa svojim saradnicima, gradonačelnica je rekla da će ova pijaca biti jedna od najvećih i najlepših u Srbiji.

Cena zakupa tezgi će ostati ista, a površina pokrivenog platoa iznosi 43 ara. Rekonstrukciju pijace finansira Grad Niš.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas