Početna » Povećana potrošnja vode u Nišu. Iz Naissusa apeluju da se racionalno koristi

Povećana potrošnja vode u Nišu. Iz Naissusa apeluju da se racionalno koristi

0

Sa početkom leta i porastom temperatura, potrošnja vode značajno raste, što dovodi do povećane potrebe za ovim resursom. Javno komunalno preduzeće „Naissus“ iz Niša upućuje apel svojim sugrađanima da odgovorno i racionalno koriste vodu kako bi svi korisnici imali uredno vodosnabdevanje.

„Molimo naše sugrađane da budu solidarni i koriste vodu za njene osnovne namene – piće, kuvanje i održavanje lične higijene. Zalivanje bašti, zelenih i betonskih površina, pranje automobila crevom i drugo nekontrolisano trošenje predstavljaju neracionalnu potrošnju“, navodi se u saopštenju JKP „Naissus“.

Neracionalna potrošnja može dovesti do smanjenog pritiska ili kratkotrajnih prekida u snabdevanju u rubnim delovima grada i seoskim područjima. Posebno je potrebno da se povede računa od 18 do 22 sata, kada se i beleži najveća potrošnja vode.

„Sva izvorišta su stabilna i vode ima dovoljno, ali sistem nije projektovan da u trenutku ekstremne potrošnje zadovolji potrebe svih korisnika, posebno onih u višim delovima grada“, ističu iz JKP „Naissus“.

Još jednom upućuju apel sugrađanima da racionalno koriste vodu kako bi JKP „Naissus“ mogao da obezbedi uredno vodosnabdevanje za sve korisnike.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas