Početna » Redovna obuka 63.padobranske brigade sprovedena u Nišu

Redovna obuka 63.padobranske brigade sprovedena u Nišu

0
Pripadnici 63. padobranske brigade Vojske Srbije kontinuirano realizuju raznovrsnu obuku, kako u rejonu baziranja tako i van mirnodopske lokacije, sa ciljem očuvanja visokog nivoa borbene gotovosti jedinice za izvođenje specijalnih borbenih aktivnosti i operacija od posebnog značaja.

Jednom od segmenata obuke na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu, danas je prisustvovao zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović.

Tom prilikom, ostvario je neposredan uvid u realizaciju priprema za izvršenje padobranskih skokova i obuke u borenju, i uverio se u odličnu osposobljenost profesionalnog sastava za izvođenje medicinske evakuacije povređenih i borbene evakuacije padobranskih timova vazdušnim putem.

“Na obuci aktivno učestvuju i profesionalni vojnici koji su u jedinicu primljeni početkom avgusta po Projektu 5000, a dostignuti stepen njihove stručno-specijalističke obučenosti potvrđuje da je obuka kvalitetno pripremljena i organizovana tako da i oni u realnom vremenu mogu postići visoke standarde koji se postavljaju pred ovu elitnu jedinicu Vojske Srbije”, saopštila je Vojska Srbije.

Kompleksna borbena obuka u 63. padobranskoj brigadi realizuje se tokom cele godine u svim vremenskim i zemljišnim uslovima, čime se obezbeđuje vrhunska osposobljenost i psihofizička pripremljenost pripadnika brigade i dalje unapređuje ukupna borbena

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas