Početna » SEB GLOBAL lansira digitalnu platformu za podršku malim i srednjim preduzećima

SEB GLOBAL lansira digitalnu platformu za podršku malim i srednjim preduzećima

0

Regionalna poslovna grupacija SEB GLOBAL iz Sofije, Bugarska, zvanično je pokrenula realizaciju projekta “Digitalna platforma za poslovno povezivanje i podršku malih i srednjih preduzeća – seb4you.com”. Nakon prošlogodišnje promocije u Naučno-tehnološkom parku u Nišu, platforma sada ulazi u fazu praktične primene.

“Investiranje u postojeće poslove je mnogo efikasnije od pokretanja novih. Primarni cilj Regionalne platforme za podršku poslovanju malih i srednjih preduzeća je stvaranje mogućnosti da vlasnici mikro, malih i srednjih preduzeća saznaju pravu vrednost svojih kompanija i pronađu partnere za poslovanje ili prodaju udela,” rekao je Aleksandar Đorđievski prilikom lansiranja online poslovanja ove platforme u Srbiji.

Na događaju održanom u kreativnom prostoru “Deli”, Đorđievski je objasnio kako savremeni način tržišnog pozicioniranja mikro, malih i srednjih preduzeća stvara višestruke mogućnosti za realizaciju ideja i razvoj. Platforma omogućava umrežavanje, stvaranje objektivne tržišne vrednosti, privlačenje kapitala za ulaganje, finansijsku podršku i razmenu informacija. Takođe, pomaže vlasnicima da postignu najbolju cenu u slučaju prodaje ili raspolaganja poslovanjem.

“Kupovina akcija i spajanje kompanija više nisu rezervisani samo za velike korporacije. Cilj ove berze za mala i srednja preduzeća je povezivanje vlasnika mikro, malih i srednjih kompanija sa velikim preduzećima i investitorima za realizaciju direktne i tržišne prodaje ili podrške za razvoj biznisa,” naglasio je Đorđievski.

Foto: Dragan Vidojković

Platforma seb4you.com, u direktnoj korelaciji sa aktivnim tržištem kapitala, namenjena je start-upovima, malim i srednjim preduzećima. Kreirana je i specijalizovana platforma SEB4ALL.COM, sa motom “SEB – Services for Equal Businesses”, koja nudi usluge za realno pozicioniranje malih i srednjih preduzeća.

“Ova platforma nudi posredovanje i savete za uspešno tržišno pozicioniranje, omogućujući vlasnicima kapitala da privuku kvalifikovane globalne investitore,” izjavio je Toni Tamburkovski.

Predrag Umičević, predstavnik platforme za Srbiju, demonstrirao je kako berza funkcioniše. “Svi poslovni ljudi znaju da je vreme novac. Ova platforma omogućava da u roku od nekoliko minuta dobijete informaciju o vrednosti vaše firme, finansijskoj situaciji i vrednosti vaše poslovne ideje. Vidim ovu platformu kao efikasan alat koji vlasnicima firmi može pomoći u poslovanju i donošenju važnih odluka,” dodao je Umičević.

U budućnosti, platforme SEB4YOU.COM i SEB4ALL.COM planiraju omogućiti malim i srednjim preduzećima prikupljanje kapitala savremenim metodama kao što su IPO, crowdfinancing i druge, uz istovremeno pružanje podrške kompanijama u celom regionu.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas