Početna » SNS Niš optužuje Milića za pokušaj obmane građana

SNS Niš optužuje Milića za pokušaj obmane građana

1

Gradski odbor Srpske napredne stranke oglasio se danas saopštenjem u kome za dr Dragana Milića navode da je samoproklamovani pobednik lokalnih izbora 2. juna. Dodaju da mu ne sa konferencija za medije kojima jedini cilj baš to, da uvere građane da druga istina osim njegove ne postoji.

Niški naprednjaci smatraju da time pokazuje ili veliko nepoznavanje političkog sistema ili, ako ga ipak poznaje, očiglednu lošu nameru da jeftinim trikovima i praznim rečima obmane Nišlije i mimo volje većine se domogne vlasti.

“Samo taj Homo duplex – čovek dvostrukog morala, može na jednoj konferenciji da poziva koaliciju oko Srpske napredne stranke na viteštvo (da viteški prizna poraz), a da već na narednoj konferenciji građanima prezentuje svoj plan izbornog inženjeringa, pozivajući ih da svi glasaju za izbornu listu opozicije koja je osvojila najmanji broj glasova, a koja pritom ima najviše šanse da „uzme“ jedan mandat naprednjacima, kako bi njegova interesna koalicija imala „komotniju većinu“”, piše u saopštenju.

Dodaju da samo on može da poziva i proziva Gradsku izbornu komisiju i Viši sud da poštuju izborne procedure utvrđene zakonima, a da onda objavi kako vlast pripada opoziciji na osnovu prostog zbira osvojenih glasova, što dokazuje transparentima koje je sam osmislio, iako isti zakoni, na način kako je to svuda u demokratskom svetu, definišu procedure pretvaranja glasova koje osvoji svaka pojedinačna lista u njene mandate u predstavničkom telu.

“Izgleda da je Milić sam sebi dao za pravo i da određuje šta je moralno, pa nama u Srpskoj naprednoj stranci spočitava da se više ne sramotimo, u isto vreme dok se kao svojim dostignućem hvali rezultatom koji je na ponovljenim opštinskim izborima ostvarila lista za koju je on pozivao da se glasa, a koja je, prema njegovim rečima, dobila „svega 22 glasa manje od velike i moćne koalicije koja je trenutno na vlasti“”, ističu.

Oni Miliću i drugim „Milićima“ sa njegovih konferencija, poručuju, Nišlije su dvehiljaditih godina već jednom na svojoj koži osetile šupljinu reči čiji ste danas vi megafoni.

“Nišlije nećete prevariti populističkim rajem koji im obećavate, da biste ukinuli nekakve zamenike zamenikovih zamenika, ali vam vaši novi interesni koalicioni partneri iz opozicije to ne daju jer, tobože, nije po zakonu. Srećom pa ste u svom kratkom političkom delovanju ustanovili jedno pravilo kojeg se, izgleda, čvrsto držite – ako nešto što vama odgovara nije po zakonu, tim gore po zakon!”

Nišlije su na izborima 2. juna glasale za stabilnost, investicije i nova radna mesta, a to vaš izborni inženjering nikako ne može da promeni. A izborna volja građana se mora poštovati jer, kako je to rečeno u jednoj latinskoj sentenci – Glas naroda je glas Boga, zaključio je u saopštenju Gradski odbor Srpske napredne stranke

1 komentar

Avatar
Toki 19. jun 2024. - 22:51

Sačuvaj nas bože

Odgovor

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas