Početna » Srbiju očekuje topao i promenljiv dan: Najavljeni i kratkotrajni pljuskovi

Srbiju očekuje topao i promenljiv dan: Najavljeni i kratkotrajni pljuskovi

0

Današnji dan u Srbiji će biti promenljiv, sa periodima sunčanih intervala i povremenom oblačnošću. U zapadnim, centralnim i južnim delovima zemlje očekuje se lokalni razvoj oblaka koji može doneti kratkotrajnu kišu ili pljuskove sa grmljavinom. Vetar će biti slab, duvaće sa severa i severozapada.

Minimalne temperature će se kretati između 15 i 20 stepeni Celzijusa, dok će maksimalne temperature dosezati od 30 do 33 stepena Celzijusa.

Niš: U Nišu će vreme biti slično, sa promenljivom oblačnošću i dužim sunčanim intervalima. Tokom dana postoji mogućnost za kratkotrajnu kišu ili pljusak. Vetar će takođe biti slab, severni i severozapadni. Najniža temperatura će biti oko 17 stepeni Celzijusa, dok će najviša dostići oko 33 stepena Celzijusa.

Izgledi vremena za sedam dana (do 24. juna 2024.)

U narednih sedam dana, Srbija može očekivati pretežno sunčano i veoma toplo vreme. Maksimalne temperature će se kretati između 31 i 35 stepeni Celzijusa, dok će od srede, 19. juna, dnevne temperature prelaziti 35 stepeni Celzijusa. U urbanim sredinama očekuju se tropske noći, što znači da temperature neće padati ispod 20 stepeni Celzijusa tokom noći. Krajem perioda, od nedelje, 23. juna, očekuje se manji pad temperature i promenljivo vreme sa mogućnošću lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Saveti za Građane

Zbog visokih temperatura, preporučuje se oprez tokom najtoplijeg dela dana. Pijte dovoljno tečnosti, izbegavajte direktno izlaganje suncu i nosite laganu, svetlu odeću. Posebnu pažnju treba obratiti na decu, starije osobe i kućne ljubimce, koji su posebno osetljivi na visoke temperature. Takođe, obratite pažnju na najave lokalnih meteoroloških službi za eventualne promene i upozorenja vezana za pljuskove i grmljavinu.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas