Početna » Šta plaćamo? Nova stavka na računima za vodu u Nišu

Šta plaćamo? Nova stavka na računima za vodu u Nišu

0

Po odluci Nadzornog odbora JKP Naissus, Gradsko veće grada Niša dalo je saglasnost za uvođenje nove stavke na računima za vodu, pa će tako Nišlije i Nišlijke, bez obzira na potrošnju, već od avgusta plaćati pogonsku spremnost sistema, dodatnih 231 dinar.

Ovom odlukom na mesečnom nivou biće obuhvaćemo oko 92 500 računa, što znači da će nova stavka preduzeću Naissus doneti oko 21 300 000 dinara mesečno, što je oko 256 000 000 godišnje.
U Zeleno levom frontu ističu da je Naissus već godinama prepoznatljiv po lošoj organizaciji rada. Već godinama se nije ulagalo u obnovu sistema, niti se radilo na proširenju vodovodne mreže iako je poznato da se na jednom delu teritorije grada Niša još uvek koriste azbestne cevi.
“Smatramo da ovo preduzeće ne raspolaže racionalno svojim budžetom, a razlog tome je što se više od deceniju koristi kao utočište kadrova iz redova Srpske napredne stranke, koji svojom nestručnošću samo nanose štetu građanima Niša”, navodi Zeleno-Levi front.
Iz ovog preduzeća nije stiglo nikakvo orbazloženje o uvođenju nove stavke na računima građana, pa Zeleno-Levi Front izražava sumnju da će se ta sredstva koristiti za stranačke aktivnosti vladajuće partije, što se može okarakterisati kao još jedna pljačka građana i građanki Niša od strane vlasti.
“Upravo iz ovih razloga, Zeleno-Levi Front pokrenuće peticiju za ukidanje ove štetne odluke gradskog veća i zato pozivamo građane i građanke Niša da zajedno stanemo na put još jednoj otimačini Srpske napredne stranke i izborimo se za Niš koji brine o svojim građanima”, navode u saopštenju.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas