Početna » Stadion “Železničara” ispunjen lepotom: “Dečije igrarije” u znaku sporta i prijateljstva

Stadion “Železničara” ispunjen lepotom: “Dečije igrarije” u znaku sporta i prijateljstva

0

Iako su učesnici ove sportske manifestacije pre početka takmičenja bili složni da nije važna pobeda, već samo učestvovati, na stadionu „Železničara“ videli smo vrlo motivisane predškolce. Oni su se u okviru manifestacije „Dečije igrarije“ takmičili u pet sportskih disciplina, i to uz ogromnu podršku drugara i porodica sa tribina.

Na 23. izdanju „Dečijih igrarija“ učestvovalo je 28 vrtića iz JPU „Pčelica“ sa po deset takmičara. Ukupno 280 mališana nadmetalo se u pet sportskih disciplina – nabacivanje obruča, skok udalj, trka s lopticama, bacanje kamena s ramena i prenošenje vode.

„Pored dece na terenu su i njihovi vaspitači. Svaka ekipa ima po dva vaspitača, koja prate ekipu. Tu su i naši studenti sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, kao i profesori, koji su naši redovni učesnici. Svake godine nam pružaju podršku u realizaciji ove manifestacije. Tu su i stručni saradnici ostalih profila, saradnici na unapređenju preventivne zdravstvene zaštite i sudije“, navela je Roza Nikolić, stručni saradnik i pedagog za vaspitanje.

Osvajači prva tri mesta dobili su medalje i pehare. Ali to nije najvažnije, ističe Roza Nikolić. Ona kaže da je cilj ove manifestacije, kao i fizičkih aktivnosti koje se održavaju u vrtićima, da se kod dece razvije sportski duh i biomotoričke sposobnosti, kao i razvijanje tolerancije i fer-pleja.

Nikola iz vrtića „Vilin grad“ i te kako ima sportski duh, ali i poznaje fer-plej. On kaže da hoće da pobedi, jer su se puno spremali, ali ističe da je ipak najbitnije da učestvuju i da se zabave.

Njegovi imenjaci Nikola i Nikolija iz vrtića „Bubamara“ ne dele samo ime s njim, već i razmišljanje. Oni uglas ističu da je važno učestvovati, ali i da je lepo pobediti.

Na kraju, svi su se složili da su uživali u druženju i sportskim aktivnostima. Evo i rezultata: treće mesto osvojio je vrtić „Biser“ sa 124 poena, drugo mesto vrtić „Pepeljuga“ sa 125 poena, dok je prvo mesto pripalo vrtiću „Cvrčak“ sa 128 poena.

Manifestacija „Dečije igrarije“ još jednom je pokazala da je važno razvijati sportski duh od najranijeg uzrasta i učiti decu značaju fizičke aktivnosti, timskog rada i poštovanja pravila igre.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas