Početna » Stanovnici Delijskog Visa “sahranili” prodavnicu. “Gde da kupim parizer?” – pitali na protestu (FOTO+VIDEO)

Stanovnici Delijskog Visa “sahranili” prodavnicu. “Gde da kupim parizer?” – pitali na protestu (FOTO+VIDEO)

0

Stanovnici naselja Delijski vis protestovali su za vikend i uputili jasnu poruku gradskoj vlasti u Nišu da više ne žele da čekaju i slušaju lažna obećanja. Oni su održali su prvi protest kod bivše samoposluge, simbolično zapalili sveće, a nakon obraćanja na kratko i blokirali saobraćaj. Sledeći protest najavili su za 7. oktobar u 17 časova, a biće održan zajedno sa meštanima donjeg dela naselja, koji su već protestovali zbog neasfaltiranih ulica.

Na protestu su se videle parole poput “Gde da kupim parizer?” i “2km do prve apoteke”. Oni su simbolično zapalili sveće i “sahranili” samoposlugu.

Foto: Udruženje Radne akcije Delijski Vis

“Ova samoposluga biće srušena i na ovom mestu biće izgrađen stambeni kompleks”, rekli su u Udruženju i dodali da to neće da dozvole.

Posle obraćanja članova udruženja, građani su se spontano dogovorili da u znak protesta prošetaju do kružnog toka na Trošarini i na trenutak blokirali saobraćaj na Delijskom visu.

Foto: Udruženje Radne akcije Delijski Vis

Sledeći protest , koji su najavili za  7. oktobara će krenuti od naselja Gabrovačka reka pa sve do kružnog toka na Trošarini. Meštani najavljuju da će protesti trajati sve dok zahtevi ne budu ispunjeni.

Foto: Udruženje Radne akcije Delijski Vis

“Želimo da ujedinimo celo naselje i obuhvatimo sve probleme svih delova Delijskog visa”, poručili su.

Samoposluga „9.maj“ kod Bogolsovije je napuštena i sva je oronula. Zgrada ima 800 kvadrata i pripada Gradu. Ima upotrebnu dozvolu i celikupnu drugu dokumentaciju, ali, nažalost, prokišnjava i propada.

Foto: Udruženje Radne akcije Delijski Vis

Oni se pitaju da li neko svesno sabotira renoviranje ovog objekta i obezbeđivanje preko potrebnih prostorija za potrebe apoteke, pošte, uplatnog mesta, parkinga ili slično. Da li nekome nije u interesu otvaranje još jedne prodavnice u naselju iako bi tako nešto povećalo konkurenciju i građanima omogućilo veći pristup svakodnevnim namirnicama.

Foto: Udruženje Radne akcije Delijski Vis

Naselje Delijski Vis ima oko 20.000 stanovnika. Do najbliže pošte, apoteke ili ambulante pešače oko dva kilometra. Objekat je veliki i pokrio bi potrebe građana. Potrebna je samo dobra volja.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas