Početna » Stotka za Lazara. Mladom violinisti prva nagrada na međunarodnom takmičenju u Ohridu

Stotka za Lazara. Mladom violinisti prva nagrada na međunarodnom takmičenju u Ohridu

0

Lazar Mutavdžić, student treće godine violine na Fakultetu umetnosti u Nišu, sa 100 poena u C kategoriji za soliste ostvario je prvu nagradu na međunarodnog takmičenju mladih muzičara „Ohridski biseri“, koje je održano u crkvi Svete Sofije u Ohridu.

Kao finalista takmičenja, Lazar je ostvario treću novčanu nagradu u kategoriji svih instrumenata i kategorija na takmičenju koje je održano u Ohridu.

On studira na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi prof. mr Marije Rajković.

„U finalu takmičenja je ispraćen ovacijama i nastupiće u Makedoniji kao solista sa simfonijskim orkestrom iz Bitole sa virtuoznim delima za violinu i simfonijski orkestar“, navode sa Fakulteta umetnosti u Nišu.

Lazar je u finalu izveo prvi stav koncerta za violinu i klavir P. I. Čajkovskog u D-duru uz pratnju Simfonijskog orkestra iz Bitolje.

Na ovom takmičenju uspeh je postigao i učenik Muzičke škole Aleksa Stanković. Ovaj mladi pijanista, u klasi prof. Milene Pejić, osvojio je drugu nagradu na ovom prestižnom internacionalnom takmičenju.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas