Početna » Studenti daruju novogodišnje paketiće deci iz Niša i sa Kosova i Metohije

Studenti daruju novogodišnje paketiće deci iz Niša i sa Kosova i Metohije

0
Studentski parlament Univerziteta u Nišu i ove godine će novogodišnjim paketićima da obraduje mališane iz Niša i sa Kosova i Metohije. Studenti ovim humanim gestom žele da tokom Novogodišnjih i Božićnih praznika izmame što više dečijih osmeha.

 

“Ovo divno vreme godine podseća na važnost zajedništva i saosećanja prema onima koji su najmlađi među nama. Kroz poklone koje donosimo deci, pokazujemo da je vreme darivanja, ljubavi i brige. Neka ovo vreme praznika bude podsećanje na snagu ljubavi i saosećanja koje delimo jedni s drugima”, poručuje Denis Stojiljković, predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u NIšu.

Na svojim fakultetima od 18. do 27. decembra studenti će prikupljati slaniše, slatkiše, igračke, školski pribor. Novčana sredstva za pravljenje paketića prikupljaće se u kutijama u holovima fakulteta, ali i kroz brojne humanitarne događaje kao što su predavanja, tribine,kvizovi znanja, karaoke druženja, maskenbali, predstave itd.

“Potrudićemo se da obezbedimo paketiće svim korisnicima socijalnih ustanova u Nišu i najmlađim pacijentima Univerzitetskog kliničkog centra Niš. Takođe, deo priloga namenjen je deci sa Kosova i Metohije”, rekla je Marija Trailović, potpredsednica Studenskog parlamenta Univerziteta u Nišu zadužena za humanitarni rad.

Ono što je važno istaći jeste da je veliku akciju prikupljanja paketića za decu sa Kosova i Metohije pokrenula Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS), a Studentski parlament Univrziteta u Nišu je jedan od mnogobrojnih Studentskih parlamenata u Srbiji koji se priključio tome.

“Ove godine, pored dece sa Kosova i Metohije, paketići će biti uručeni našim najmlađim sugrađanima i specijalizovanim institucijama čije je sedište u univerzitetskim gradovima sa kojima SKONUS i studentski parlamenti imaju saradnju. Ovo je šesta godina za redom kako studenti, pod okriljem SKONUSA, daruju svoje najmlađe sugrađane”, kaže Đorđe Petrović, predsednik skupštine SKONUS-a

Studenti poručuju da im je drago što su se predstavnici svih fakulteta odazvali ovakvoj humanitarnoj akciji, jer to zaista govori da Univerzitet u Nišu gaji dobre ljude velikog srca. Nadaju se da će ovo biti jedna od najvećih i najkvalitetnijih akcija. Pozivaju sve da im se pridruže i daju svoj doprinos humanitarnoj akciji.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas