Početna » U nastavku akcije policije pronađeno 738 iregularnih migranata

U nastavku akcije policije pronađeno 738 iregularnih migranata

0
Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici policije, u nastavku akcije na suzbijanju iregularnih migracija, danas na teritoriji Subotice, Sombora, Kikinde i Pirota pronašli ukupno 738 iregularnih migranata.

U akciji, koju je predvodio pomoćnik direktora policije Dejan Luković, policija je izvršila kontrolu 32 objekta, kao i 5.096 vozila.

“Kontrolom objekata i prostora u kojima su boravili iregularni migranti samo na teritoriji Policijske uprave Kikinda pronađeno je i oduzeto ukupno 87 stranih pasoša i šest ličnih karata”, saopštio je MUP Srbije.

Foto: MUP Srbije

Takođe, protiv sedam iregularnih migranata podnete su prekršajne prijave iz Zakona o graničnoj kontroli, dok je protiv dva lica nadležnom tužilaštvu u Pirotu podneta krivična prijava za krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Policija će i u narednim danima preduzimati pojačane mere i angažovati sve policijske snage u realizaciji ove akcije na suzbijanju iregularnih migracija, kako bi se stanovništvo osećalo još bezbednije i sigurnije.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas