Početna » U Vrelu nova bušotina. Obećano i povećanje napona struje

U Vrelu nova bušotina. Obećano i povećanje napona struje

0
Meštani Vrela imaju problem sa dotrajalom vodovodnom infrastrukturom i sa slabim naponom struje. Iz Grada je stigla poruka da će problem sa strujom biti rešen do kraja godina.

Selo broji oko 150 stanovnika, a broj dece već duži niz godina gotovo nepromenjen, s tim da postoji tendencija da ljudi iz grada dolaze u Vrelo, navode meštani ovog sela.

Foto: N.P.

Ivan Ristić iz tog sela navodi da je neophodno da se reše glavni problemi sa strujom i vodovodom, kako bi se stvorili elementarni i komforni uslovi dostojni 21. veka.

„Napon u mreži mora da bude 230 volti, neko investira par hiljada u toplotnu pumpu on želi da ona radi i da zimi ima grejanja. Neshvatljivo je da u 21. veku nemamo kvalitetnu struju, grejanje i čistu vodu. Vremenom je rastao problem sa strujom, ljudske potrebe se menjaju. Potrošnja je samo rasla, kako je rasla došli smo do gornje granice mogućnost trafo-stanice koja je 150 kilovata, treba minimum 250”, poručuje Ivan Ristić, meštanin ovog sela.

Predsednik Mesne zajednice Milan Radojković je rekao da leti nemaju vodu i po mesec i po dana. On navodi da je jedan od problema i bezbednost dece na putu do škole, s obzirom na to da put do škole vodi preko put Niš – Zaječar, na kome se ne nalazi obeležje zone škole i gde se vozi i 100 kilometara na čas, dodao je Radojković.

Foto: N.P.

Predsednica Gradske opštine Pantelej Nataša Stanković objašnjava da je problem sa vodom u selima poput Vrela čest, s obzirom na to da se dešava da bušotine presuše. Za rešavanje ovog problema je potrebna nova bušotina, a problem sa naponom struje biće rešen izgradnjom nove trafo-stanice. U međuvremenu biće rešeni manji problemi koje imaju meštani ovog sela.

„Postoji i par problema koja muče meštane ovog sela, sređivanje škole i dodatni kontejneri. Nešto smo sada dogovarali sa gradonačelnicom i direktorima javno-komunalnih preduzeća i nadamo se daćemo u narednih mesec do dva meseca rešiti problem s vodom, a sitne probleme već danas i sutra bi trebalo da rešimo, što se tiče dodatnih kontejenera u selu, promene ulične rasvete i tako nekih malih stvari za Grad i Opštinu, a velike stvari koji žive u ovim selima“, rekla je Stanković.

Foto: N.P.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski je navela da problemi u Vrelu nisu tako veliki, s obzirom na to da se radi o standardnim problemima sa kojima se naša sela susreću.

„Problemi u Vreli nisu tako veliki. Problem sa strujom i vodom su poznati problemi koji muče naša sela, ali zahvaljujući njihovoj slozi i našoj organizovanosti, posebno saradnji sa Elektroprivredom, Elektrodistribucijom, Putevima Srbije, ti problemi će biti rešeni za kratko vreme. To nisu obećanja, već samo dogovori, a dogovore ispunjavamo“, poručila je gradonačelnica.

Trenutno se čeka građevinska dozvola za izgradnju nove trafo-stanice.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas