Početna » Ujedinjena opozicija otkazala prikupljanje potpisa za izbornu listu. “U Nišu nas opstruišu!”

Ujedinjena opozicija otkazala prikupljanje potpisa za izbornu listu. “U Nišu nas opstruišu!”

"Evo koliki je strah u pitanju, ali neće proći", napisao je Đorđe Stanković na svom facebook profilu.

0
Prikupljanje potpisa za izbornu listu ujedinjene opozicije “Srbija protiv nasilja” u Nišu je iznenada obustavljeno, a predstavnici opozicionih partija su izrazili sumnju u transparentnost i fer izborne uslove. Đorđe Stanković, predstavnik Narodnog pokreta Srbije, tvrdi da su notaru kome su se obratili za prikupljanje potpisa blokirane aktivnosti pod neshvatljivim izgovorom da ne poštuje redosled.

“Trebalo je da imamo prikupljanje potpisa za listu ‘Srbija protiv nasilja’ u Nišu sutra, ali se desilo to da je notarka, koja nam je inače trebala pomoći, odlučila da to obustavi, navodno zbog nepoštovanja redosleda. Mi smatramo da je to očigledna opstrukcija od strane vlasti u Nišu kako bi se sprečilo prikupljanje potpisa za ovu listu”, istakao je Stanković.

Za ovu situaciju opozicija je dobila objašnjenje da postoje “prioritetne liste” koje su se prijavile pre njih, što opravdava odlaganje njihovih aktivnosti prikupljanja potpisa. Stanković tvrdi da je ovo još jedan neosnovani izgovor, a ne stvarna prepreka.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas