Početna » Uručene nagrade “Svetislav Milić-mladima od srca” i plakete mira

Uručene nagrade “Svetislav Milić-mladima od srca” i plakete mira

0
Humanitarna organizacija „Nađi Raula“ iz Niša uz podršku porodice Milić i partnera, ove godine jubilarni peti put organizuje dodelu nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“. Svečana dodela nagrada održana je u niškom Narodnom pozorištu.

Među ovogodišnjim laureatima nalaze se i mladi naučnici iz Niša Teodora Obradović i Milijan Bačević, hor Čačanske gimnazije, devojčica iz Žitorađa koja je sakupila 30.000 evra za lečenje svoje sestre Magdalena Stanković, kao i mlada sportistkinja iz Niša Sofija Rodić.

„Ovo nagradu sam dobila zato što sam bila inicajtor svih humanitarnih akcija koje sam sprovela, kako bismo dobili potrebna novčana sredstva za lečenje moje sestre koja je morala da se leči u inostranstvu. Ova nagrada nije samo moja, već je nagrada svih onih koji su mi pomogli da moja sestra danas bude živa“, rekla je ovogodišnja laureatkinja Magdalena Stanković i dodala da je njena sestra danas odlično i bez bolova koji su trajali dugih sedam godina.

Odllukom Upravnog odbora Humanitarne organizacije „Nađi Raula“ iz Niša za ovogodišnje dobitnike Plakete mira izabrani su Jelena Đoković, globalna direktorka Fondacije „Novak Đoković“, Arno Gujon, direktor Humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“, Marta Arsovska Tomovska, nekadašnja ministarka za informaciono društvo u Vladi S. Makedonije i sadašnja direktorka tima za digitalizaciju u Kabinetu Premijera, otac Predrag Popović, čuveni duhovnik i Luka Gori Ambasador Italije u Srbiji.

„Najvrednije i najvažnije je od koga dobijamo nagrade i priznanja, samim tim da su deca ta koja su mene predložila za ovo, đaci trećeg i četvrtog razreda srednje škole i studenti Mašinskog fakulteta, upravo čine ovu nagradu dragocenom“, izjavio je otac Pregrag Popović.

Ove godine su pristigle čak 182 prijave za ovogišnji konkurs, od čega 82 za oblast nauku i obrazovanje, rekao je Jovan Milić, osnivač i utemeljivač nagrade.

„Kroz sve ove godne nagradili preko 56 mladih ljudi, a samo za ovu godinu smo imali 182 prijave za ovogodišnji konkurs, a za sve ove godine preko 500 prijava mladih i talentovanih ljudi. Samo 82 za oblast nauku i obrazovanje, što govori o našem sistemi. Tema je „Odisejom ljubavi i mira“, time ćemo poslati snažnu poruku da nam je potreban mir“, rekao je Jovan Milić

On je nagovestio jedinstveni projekat koji će se realizovati u Panteleju. Radi se o Domu kulture i diplomatije.

„Spremamo novi projekat naše fondacije, novu zadužbinu koju ostavljamo našem gradu. Radi se o Domu kulture i diplomatije, jedinstvenom multifunkcionalnom prostoru na teritoriji Gradske opštine Pantelej, koji će biti mladim inovatorima. Ideja nam je da u muzejskom delu predstavimo našu diplomatiju, od nastanka moderne srpske diplomatije pa do danas“, dodao je Jovan.

Priređen je i bogat umetnički program, koji je činilo preko 130 učesnika. Prisustvovalo je oko 600 zvanica, među njima i predstavnici Vlade Srbije, narodni poslanici, predstavnici Grada Niša i drugih gradova iz Srbije i Republike Srpske, predstavnici Univerziteta, verskih konfesija i vojske, ali i veliki broj mladih.

Svečanosti su prisustvovali i Arno Gujon i ambasador Italije Luka Gori, kojima je uručena Plaketa mira.

Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“ je ustanovljena 2019. godine, i organizatori nemaju nameru da odustanu od isticanja pravih ambasadora naše zemlje, naveo je Jovan Milić i dodao je ova dodela nagrada pokazuje da je Srbija rasadnik talenata.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas