Početna » Večeras počinje leto, a temperature već tropske. U subotu u Nišu 40 stepeni

Večeras počinje leto, a temperature već tropske. U subotu u Nišu 40 stepeni

0

Danas u 22.50 sati kalendarski počinje leto, mada tropske temperature već nekoliko dana vladaju u našoj zemlji. Prvi dan leta donosi maksimalnu temperaturu od 38 stepeni u Nišu, navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na vreme u našoj zemlji nastavlja da utiče visok vazdušni pritisak koji donosi veoma toplu vazdušnu masu sa severa Afrike. Vrhunac toplotnog talasa očekuje se sutra i prekosutra, kada će temperatura u subotu u Nišu dostići i 40 stepeni.

U nedelju i ponedeljak nas očekuje blagi pad temperature na vrednosti od oko 35, i takvo vreme zadržaće se u i prvoj polovini naredne nedelje.

Tokom ovih tropskih dana ne treba izlaziti u periodu od 12 do 17 sati bez preke potrebe. A ako izlazite, Dr Rozita Filipov, reumatološkinja i načelnica Odeljenja E Klinike za rehabilitaciju, savetuje da se nigde ne ide bez flašice vode.

„U ovim tropskim danima treba unositi adekvatnu količinu tečnosti. Što više vode i nigde ne ići bez flašice vode. Zaštiti se kremama za sunčanje, izbegavati izlaganje suncu u periodu od 12 do 17 časova. I koliko je to moguće, treba nastaviti da se bave fizičkim aktivnostima“, navodi, dr Filipov.

Vežbanje se preporučuje u ranim jutarnjim satima, ili u klimatizovanoj prostoriji.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas