Početna » Više od 2000 posetilaca na tradicionalnim „Zimskim danima u Medijani“ (FOTO)

Više od 2000 posetilaca na tradicionalnim „Zimskim danima u Medijani“ (FOTO)

Mališani tražili od deda Mraza dres Vlahovića, igračke i telefone

0
Više od 1500 novogodišnjih paketića podeljeno je na tradicionalnim „Zimskim danima u Medijani“ koje svake godine u susret Novoj godini organizuje najveća niška opština.

Brojni mališani učili su kako da naprave ukrase za jelku, družili se tokom četiri dana na kreativnim radionicima, i upoznali i slikali se sa više od 36 zanimljivih animatora.

Najmlađe stanovnike opštine dočekala je „novogodišnja“ scena na bini, slatkiši, okićena jelka, deda Mraz i deda Mrazica, kolačić devojka, Grinč, Lilihip devojka, „živa jelka“, roboti…

Tradicionalna manifestacija najveće niške opštine održava se svake godine u decembru, uz podelu poklona, razgovor sa roditeljima i atmosferu koju bi poželeo svaki evropski grad. Ove je godine privukla najveći broj posetilaca, pa je kroz Svetosavski park za četiri dana prošlo više od 2000 posetilaca, tražio se novogodišnji paketić „više“.

Mališani su imali priliku da deda Mrazu, pa su neki od njih tražili da im donese barbiku, tri telefona, džemper, kućicu sa kuhinjom, dres Vlahovića, i rajf sa rokovima irvasa! Poručili su mu i „da je najbolji deda na svetu“ a u porukama ostavljali i svoje adrese.

Poslednjeg dana „Medijanine bajke“ sa najmlađima se opet družio predsednik najveće niške opštine Nebojša Kocić sa saradnicima. Naglasio je da je četvorodnevna manifestacija deo brige o porodici i pronatalitetne politike na Medijani, ali da je pre svega bio cilj bio da se najmlađima kroz druženje pruži prilika da uče i uživaju u pretprazničnoj atmosferi. Novogodišnja čarolija za najmlađe stanovnike Medijane i Niša trajala je od 13. do 16. decembra.

Manifestaciju su podržali As trgovina, nekoliko udruženja sa područja Gradske opštine Medijana – Višnja, Vilin vez, proizvođači liciderskih srca, KPZ Niš, niški Žitopek, Unija pekara Niš, pekara „Kalinka“, osnovne škole sa područja opštine, JKP „Mediana“, Avon, Udruženje ZOO planet i drugi.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas