Početna » Vladimir Vučković predstavio novi roman “Kraj vremena” na Akademiji u Nišu

Vladimir Vučković predstavio novi roman “Kraj vremena” na Akademiji u Nišu

0

Studenti i profesori Akademije za tehničko-vaspitačke strukovne studija u Nišu, prvi su večeras imali priliku da se upoznaju sa romanom “Kraj vremena” poznatog pisca Stare Srbije Vladimira Vučkovića. Razgovor o knjizi je deo kulturnih aktivnosti Akademije koja ima za cilj promociju lokalnih pisaca.

Ovom događaju prisustvovali su profesori i studenti Akademije, koji su pokazali veliko interesovanje za tematiku romana.

Radnja romana se fokusira na sukobe obaveštajnih službi u Nišu tokom Drugog svetskog rata, što je posebno privuklo pažnju studenata tehničkih nauka.

“Roman “Kraj vremena” otvara brojna intrigantna pitanja. Kako je agent Klara uspela da snima tajna dokumenta Gestapoa pomoću pudrijere sa skrivenim fotoaparatom? Kakva je bila njena sudbina? Ova pitanja, zajedno sa mnogim drugim, čine srž romana i podstiču čitaoce na razmišljanje, što je”, kako je istakao pisac na promociji, “jedna od glavnih uloga književnosti.”

Na promociji je zaključeno da je Stara Srbija, opisana u romanu, suština i današnje Srbije.

Promocija romana planirana je za septembar u Nišu, gde se očekuje prisustvo šire publike i dodatnih gostiju.

Pročitajte još..

Špijunske intrige i ljubavne priče: Roman “Kraj vremena” Vladimira Vučkovića baca novu svetlost na Drugi svetski rat

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas